15.000 Grobara u Mostaru i Partizan lavljeg srca! (VIDEO)

Na današnji dan 1989. godine Partizan je sa škotskim Seltikom igrao u 1. kolu Kupa pobednika kupova u Mostaru (2:1) zbog kazne od sezone ranije sa meča protiv Rome, u revanšu Seltik slavio 5:4


loading...

1. kolo Kupa pobednika kupova, u ovom takmičenju Partizan je debitovao tek te 1989. jer je imao dugu pauzu u osvajanju Kupa Jugoslavije, poslednji trofej u tom takmičenju pre 1989. crno-beli su osvojili 1957, a tada Kup pobednika kupova nije postojao kao takmičenje.


Mostar je bio domaćin „parnom valjku” zbog kazne UEFA izrečene usled incidenata na utakmici Partizana i Rome (4:2) godinu dana ranije.

Okupilo se 12. septembra pre 28 godina na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru oko 15.000 navijača Partizana.

Crno-beli su igrali u sastavu: Omerović (Pandurović), Župić, Milanič, Spasić, Petrović, Vujačić, Đorđević, Milojević, Đurovski, Bogdanović (Pantić).
loading...

Goran Milojević u 21. i Milan Đurđević u 53. minutu su bili strelci za Partizan u Mostaru, a Galovej je pogodio za Škote u 41. Sudio je Austrijanac Helmut Kol.


Između dve utakmice Partizan je ostao bez trenera, ostavku je podneo Momčilo Vukotić posle neuspeha protiv Dinama (izgubljen penal-bod), a ekipu je predvodio pomoćni trener Ivan Golac.

Utakmica u Glazgovu na Parkhed stadionu ostaće upisana u istoriji Partizana kao jedna od najvećih. Ujedno, ona je ostala upamćena po prenosu radio-komentatora Jordana Ivanovića, jer televizijskog prenosa nije bilo. Na kraju je Jordan uzviknuo - bravo Partizan lavljeg srca!
Revanš za anale. Seltik je pobedio 5:4 (Džiekanovski 25, 47, 55, 80, Voker 65 - Vujačić 8, Đorđević 50, Đurovski 60, Šćepović 89), a gol za prolaz dao je Slađan Šćepović minut pre kraja.Nabačena lopta ka Spasiću, on je prihvata na poziciji levog krila, možda poslednja šansa za Partizan, nabačena lopta, Milko Đurovski je vraća u sredinu, šansa i… ostalo je istorija.

Crno-beli su u Glazgovu igrali u sastavu: Pandurović, Stanojković, Spasić, Milanič, Petrović, Vujačić, Đorđević (M. Bajović), Milojević, Šćepović, Bogdanović (Đurđević), Đurovski.