Nekada „mali glavonja”, danas cepa košarkaške mreže! (FOTO)

Nedelja je dan za odmor na Evropskom prvenstvu što se tiče košarkaša Srbije. Dok se puleni Saleta Đorđevića spremaju za derbi 3. kola D grupe sa domaćinom Turskom i mnoge pripadnice lepšeg pola sa nestrpljem očekuju nastavak EP zbog Bogdana Bogdanovića, koji je u ovaj sport zabljubljen od detinjstva.


loading...

Kako je izgledao kao dečak, i to na košarkaškom terenu, Bogdanović je otkrio na svom Instagram profilu.

„Ko bi rekao da će ovaj mali glavonja da bude kosarkaš”, napisao je tada pored fotografije.

A post shared by Bogdan Bogdanovic (@bogdan.bogdanovic13) on
Košarkaški stručnjaci su verovatno mogli da naslute u kakvog će sportistu da izraste dečak sa slike. A kada je počela Bogdanova profesionalna karijera, pobede na terenu su bile najbolji pokatelj da se rađa veliko košarkaško ime. Od KK Zvezdare, Žitka, preko FMP-a, Bogdan je došao do dresa Partizana, u kojem je igrao od 2010. do 2014. Crno-bele boje je zatim zamenio žuto-crnim Fenerbahčea, sa kojim se popeo na evropski tron.

A post shared by Bogdan Bogdanovic (@bogdan.bogdanovic13) on

Ova godina donela mu je još jedan veliki uspeh, potpisivanje ugovora za Sakramento Kingse. Višemilionska cifra na papiru učinila ga je najplaćenijim novalijom u istoriji NBA lige.

loading...

Pre nego što ostvari NBA san, Bogdan je sa „orlovima” na ispitima u Istanbulu. Pobeda i poraz je njihov učinak posle prve dve utakmice, sledi derbi sa Turcima i borbe za plasman u osminu finala EP. U odsustvu Miloša Teodosića preuzima lidersku ulogu i zajedno sa Bobijem Marjanovićem treba da bude pokretačka snaga nacionalnog tima u pohodu na medalju.

Izvor: SportBlic.rs