Standardni igrač Partizana mora na operaciju, sledi duga pauza! (FOTO)

Sve češće iz tabora crno-belih stižu loše vesti o povredama igrača pred jedan od najbitnijih delova sezone.


Ovaj period mogao bi skupo da košta Miroslava Đukića, utakmice dvaput nedeljno i dosta umora, a tim je već okrnjen.

Jedan od najstandardnijih, Nebojša Kosović u ponedeljak 18. septembra putuje u Italiju, a dva dana kasnije sledi operacija kolena i pauza preko šest meseci.

Ispostavilo se da je operacija jedini lek za povredu ligamenata kolena koji ima Nebojša Kosović, pa je dogovoreno da vezista Partizana, putuje u Rim na poznatu kliniku, narednog ponedeljka 18. septembra.

loading...

Posle dva dana treba da usledi hirurški zahvat, pa period rehabilitacije kod doktora, koji je uspešno rešavao slične probleme bivšim igračima Crvene zvezde Darku Lazoviću i Marku Petkoviću.

Oba igrača su pauzirala ukupno oko šest meseci, ali su se strikno pridržavali programa rada posle operacije i najvažniji deo je na klinici i posle povratka u Beograd, radi se po planu italijanskog specijaliste.

Uslediće i kontrola u decembru, a neke optimistične procene su da Kosović treba da počne da igra takmičarske mečeve tokom aprila u finišu šampionata Srbije, koje se završava u maju zbog Svetskog prvenstva u Rusiji.

Kosović se povredio u dresu Crne Gore u Kazahstanu, tako da će samo kao navijač prtiti preostala dva odlučujuća duela svoje reprezentacije sa Danskom i Poljskom u oktobru, ali i grupnu fazu Lige Evrope.

Izvor: HotSport.rs