Partizan danas gostuje Ciboni: „Na pobedu sa Samjuelsom!”

„U poslednjih nekoliko utakmica smo pokazali napredak, ali to neće ništa značiti ako ne budemo dali maksimum”, kaže trener crno-belih Miroslav Nikolić.


Na krilima prve pobede u Evrokupu ove sezone, košarkaši Partizana su otputovali na megdan zagrebačkoj Ciboni. Crno-beli će danas (18.00) u šestom kolu ABA lige pokušati da dođu do četvrtog uzastopnog trijumfa, koji bi potvrdio da se ekipa nalazi na pobedničkom koloseku.

U „Draženovom domu” večeras će prvi put dres tima iz Humske zadužiti i najnovije pojačanje na centarskoj poziciji Samardo Samjuels.

„Cibona ima nekolicinu iskusnih igrača koji znaju da budu opasni”, skenira protivnički tim trener Miroslav Nikolić, koji na ovom meču neće moći da računa na Aleksandra Aranitovića zbog lakše povrede.„Igraju veoma tečno u napadu, dobro se kreću i moraćemo mnogo da se trudimo da to neutrališemo. U poslednjih nekoliko utakmica smo pokazali napredak, ali to neće ništa značiti ako ne budemo dali maksimum.”

Centar Đoko Šalić je svestan da je susret sa Cibonom oduvek bio košarkaški klasik:
„Dueli ova dva tima su kroz istoriju uvek bili interesantni i teški, ubeđen sam da će tako biti i sada. Oni su u dobroj formi, mi u poslednje vreme igramo bolje, ali ćemo u Zagrebu morati da budemo još bolji. Igrali smo u Baru, na Superkupu, protiv njih, ali ovo sada je nešto sasvim drugo i biće nam daleko teže”, podvukao je Šalić

Trener Cibone Slobodan Subotić kao prvi zadatak izdvaja zaustavljanje brze igre u tranziciji crno-belih:
„Najveća opasnost nam preti od Milera i Gosa, koji imaju slobodu kreiranja, igraju „jedan na jedan”  i tu su veoma jaki. Izdvojio bih i Marinkovića koji je u Zadru šutirao trojke 8-7. Moramo da budemo koncentrisani tokom svih 40 minuta.”

Izvor: Večernje Novosti