Vučelić: „Zabrinuti smo situacijom, ali nema mesta nervozi!”

Predsednik Partizana istakao zabrinutost situacijom i otkrio da trener Miroslav Đukić uživa poverenje.


Da je Partizanu neko u nedelju ujutro ponudio sledeći scenario: poraz Crvene zvezde u Kruševcu i remi Parnog valjka s Čukaričkim, sigurni smo da bi na crno-beloj strani Topčiderskog brda to oberučke prihvatili! Ali...

Nerešen ishod u malom gradskom derbiju s Brđanima, bez obzira na prethodnu radosnu vest iz Lazarevog grada, upalio je buktinju nezadovoljstva poviše Autokomande, ogledanu u povicima navijača: „Đukiću, odlazi” i vređanju igrača pozvanih da posle blede partije stoje u stavu mirno podno Juga.

Evidentna kriza igre, započeta u drugom poluvremenu protiv kijevskog Dinama i porazu uprkos dva gola kapitala na poluvremenu, inicirala je i priče o statusu trenera, kako to obično kod nas biva glavnog krivca čim kola krenu nizbrdo.


Iako je Miroslav Đukić u subotu demantovao da je dan ranije od uprave dobio ultimatum kojim mu je ostanak na klupi uslovljen evropskim prolećem, kiks protiv Čukaričkog ponovo je pokrenuo priču o poverenju šefu struke, naročito posle zahteva razočarane publike da mu „vidi leđa”.

Logično, bila je to inicijalna kapisla za poziv predsedniku Partizana Miloradu Vučeliću...
„Zabrinuti smo situacijom, ali nema mesta nervozi otklonio je iz cuga čelnik branioca duple krune dilemu da li Miroslav Đukić i dalje uživa poverenje klupske vrhuške.”


Vučelić ne krije da je tokom meča s Čukaričkim cupkao u svečanoj loži i „grickao nokte” usled Partizanove nemoći: Sumine nonšalantnosti, bezidejnosti veznog reda, Solomonovog lutanja terenom...
„Naravno da smo nezadovoljni, ali je, u krajnjem slučaju, smanjena prednost lidera, sada je svima jasno da nema nepobedivih i da je razlika dostižna. Čitamo: nečiji igrači su umorni, pa – zar naši nisu? Odigrali smo vrhunsko poluvreme protiv Dinama i...”

Predsednik crno-belih vrti glavom:
„Zamislite da je Đukić mogao da računa na Zorana Tošića, Nebojšu Kosovića i Marka Jevtovića: da li bi bila drugačija priča? Plus, Suma je tek izašao iz povrede...”

Reprezentativna pauza, čini se, došla je u pravi čas: da crno-beli zacele rane i vide šta ne štima u njihovom dvorištu. Dobrica Ćosić bi, verovatno, naredne dve sedmice u Humskoj „krstio” kao: „Vreme preispitivanja”...
„Mnogo nam je važna utakmica sa Skenderbegom u Albaniji. Ako tamo pobedimo... – izvukao je Milorad Vučelić esenciju: trijumf u trećem kolu Lige Evrope Partizanovu trenutnu sliku obrnuo bi naglavačke, skroz u pozitivnom smeru.”

Život i fudbal pišu drame, status Miroslava Đukića u Partizanu, sudeći po rečima predsednika, nije (još) dramatičan...

Izvor: Zurnal.rs