Danilo Pantić: „Ovo sam čekao celog života!”

Sigurno se radi o najslađoj pobedi otkako se bavim fudbalom. Ne bih baš rekao da je ovo moja najbolja utakmica, ali najvažnija svakako jeste, kaže Danilo Pantić.

FOTO: FK Partizan
Tavamba je načeo Švajcarce, Ožegović ih dokusurio, ali je bilo malo onih koji su napustili stadion Partizana u četvrtak uveče, a da nisu apostrofirali učinak Danila Pantića. Prvi put u ovosezonskoj evropskoj kampanji Pantić se našao u startnoj postavi crno-belih, upisao asistenciju za pobedonosni gol, a pored toga je racionalnom igrom u svakom trenutku utakmice doprineo tome da srpski šampion prezimi u Evropi prvi put posle 13 godina.

„Ovo su velike utakmice u kojima se uživa, ovo sam čekao ceo život. Kad dođe taj trenutak, moraš da budeš spreman i da pružiš maksimum. Kao što smo mi to uradili. Ovo je veliki uspeh i čestitam svim saigračima. Izgarali smo, držali smo se zajedno ceo meč i na kraju nam se isplatilo”, istakao je Pantić


Nije želeo mladi vezista da ide tako daleko da partiju protiv okarakteriše kao najbolju u dosadašnjoj karijeri:
„Sigurno se radi o najslađoj pobedi otkako se bavim fudbalom. Ne bih baš rekao da je ovo moja najbolja utakmica, ali najvažnija svakako jeste!” 


Pantić je u julu stigao u Humsku na godinu dana kao pozajmljen igrač Čelsija, koji ga je pratio i na meču protiv Jang bojsa.

„Ne znam šta će se dešavati tokom leta, samo nastojim da uživam u svakom trenutku provedenom na terenu. Znam da su me gledali skauti Čelsija kao što su to činili i na svim prethodnim utakmicama.”