Grobari mogu da budu ponosni: Partizan je najbolji u Evropi! (VIDEO)

Kada se spomene košarkaški klub Partizan, najčešće je prva asocijacija bila čvrsta odbrana sa malo primljenih, ali i malo postignutih poena. 


FOTO: Mega Bemax/Ivica Veselinov
Dominacija duga 13 godina je u najvećoj meri na takvim postulatima i građena, ali se ponešto u igri Partizana promenilo i sada navijači gledaju tim Miroslava Nikolića koji igra napadački, na koš više, dok je odbrana malo pala i u zapećak.

Potvrdu ovoga daje i statistika pošto posle osam kola u ABA ligi Partizan ima najbolji prosek postignutih poena, pošto su crno-beli ubacii 754 poena odnosno 94,25 po meču, a tri puta su ubacivali i stotku. Statistički, Partizan je najefikasniji tim u Evropi, a iza njega je CSKA sa 92 poena u VTB ligi, Real Madrid u ACB ligi prosečno ubacuje 91,86, a Barselona 91,71 poen. Crno-beli su bolji i od Panatinaikosa, a u leđa im gledaju i timovi iz drugih kontinentalnih šampionata.

Što se tiče ABA lige, iza Partizana je Igokea sa prosečno 89,86 poena po meču, dok je na trećem mestu aktuelni šampion Crvena zvezda 88,71 poenom. Ipak, istovremeno odbrana Partizana bi mogla da bude na više nivou pošto su na četiri od osam mečeva crno-beli primili 90 ili više poena.

Najzanimljiviji detalji sa jučerašnje utakmice:Izvor: Srbijadanas.com