Iliev: „Plaćenici teraju Đukića!”

Pravi navijači ne teraju Miroslava Đukića iz Partizana, to radi samo grupa plaćenika, poručuje sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

FOTO: Youtube/Printscreen
Sportski direktor crno-belih, koji je na toj funkciji već dve godine, kaže da je zadovoljan kako crno-beli igraju na svim frontovima, pogotovo u Evropi, i da trener Miroslav Đukić ima podršku kluba, iako su navijači u nekoliko navrata skandirali protiv njega.

Da li vam smeta kad navijači, posle loših igara, skandiraju protiv trenera Miroslava Đukića?
Prvo, ovako... To ne rade navijači, pravi navijači. Naš jug je primer kako se navija. S druge strane, imate nekoliko ljudi i jedan krene da viče, pa povuče ostale. Onda njih četvorica, petorica skandiraju. Tu ili je neko plaćen ili je tu zbog interesa. Kada igramo dobro i nema rezultata, priča se: ma kakva igra, daj rezultat. Kad igramo loše, a imamo dobar rezultat, kažu: ma kakav rezultat, daj igru.

Da li Đukić sada ima poverenje uprave?
Nikada nismo diskutovali o poverenju treneru. Nijednog trenutka, ali nijednog, nije pominjana smena, ni kao ideja. Koji bi uopšte razlog bio da to razmatramo? Da li zbog medija ili zbog nezadovoljstva plaćenika, botova, ko zna kojih... Ja to ne doživljavam kao razlog. Veoma sam zadovoljan Đukićem, divan čovek, divno sarađujemo, sve u interesu kluba.

Eventualna pobeda nad Jang bojsom odvela bi Partizan prvi put posle 13 godina u eliminacionu rundu Lige Evrope. Kolike su vam šanse?
Najznačajnija utakmica u poslednjih 15-20 godina biće meč s Jang bojsom. To je najznačajnija utakmica od raspada stare Jugoslavije. U prilici smo da u 5. kolu, dakle, kolo pre kraja, obezbedimo prolazak grupe. Došli smo u situaciju gde bismo jednom pobedom došli do proleća u Evropi, što bi bilo spektakularno, možda i revolucionarno. Prezadovoljan sam kako izgledamo u Evropi, svakom možemo da damo gol.

Šta biste izabrali između pobede u derbiju u decembru i proleća u Evropi?
Skoncentrisan sam na sadašnjost. Jedino o čemu razmišljam je svaka sledeća utakmica. Ali rado bih izgubio dva derbija sa Zvezdom za prolazak u eliminacioni deo Lige Evrope. Mislim da su retke situacije kada ovakve situacije mogu da se naprave, a derbije, hvala bogu, igramo svake godine. Proleće u Evropi bi mnogo više značilo od derbija.

Kakav je vaš odnos sa funkcionerima Crvene zvezde?
Imam korektan odnos sa ljudima iz Zvezde. Ovde nema niko ništa lično protiv nekoga, ovo je borba za svoj klub. Svaka njihova izjava je zbog njihovog interesa, a ja odreagujem da zaštitim naše interese. Uvek naglašavam moje lično poštovanje prema Zvezdi. Od istorije kluba, rezultata, važnosti za naš fudbal i naš sport... Jednostavno, ne odvajam ova dva kluba po bitnosti za naš sport.

Ostajete li pri stavu da neke od narednih derbija sude strane sudije?
Da. Zašto strane sudije? Šta god može da nam umanji tenziju, to je poželjno. Uvek se bavimo sudijama, ajde da to umanjimo. Ako su stalno sudije problem, daj šansu strancima da smanjimo tenzije. Što da neko ima nešto protiv toga?

Do sada niste mnogo grešili u dovođenju fudbalera, ali za sada Sejduba Suma ne opravdava uloženih 1,65 miliona evra. Koliko možete još da čekate?
Suma je dva puta po deset dana bio s reprezentacijom i dva puta po deset dana povređen. Mesec i po dana nije sastavio s timom, a deset radnih dana zajedno sa Zoranom Tošićem. Da nije toliko plaćen, ne bi ga ni gledali ovako kako ga gledaju. Imamo primer u nekim drugim klubovima igrače koji su celu sezonu igrali kao promašaji, a onda zablistali. Bilo bi fer i korektno da tom momku damo godinu dana i da prođe bar jedne pripreme.

Izvor: Informer.rs