Kruna na godinu snova! (FOTO)

Partizan plasmanom u šesnaestinu finala Lige Evrope stavio jagodu na šlag po svemu nezaboravne 2017.


Dupla kruna u maju, plasman u Ligu Evrope na kraju avgusta i overa prvog evropskog proleća kolo pre završetka takmičenja u drugom po kvalitetu takmičenju pod okriljem UEFA. Partizanova godina iz snova krunisana je na fantastičan način, pobedom protiv lidera švajcarskog prvenstva, pa sada u Humskoj konačno mogu da se „odvrnu svi ventili”. Vreme radosti i uživanja u ostvarenom počelo je odmah posle poslednjeg zvižduka mađarskog arbitra Tamaša Bognara, potrajalo je do duboko u noć, a i juče su zdravica i osmesi dominirali u klupskim prostorijama tokom dana.


„Ovo je predivan trenutak za sve nas, siguran sam da još nismo ni svesni uspeha koji je ostvaren. Ušli smo u proces koji traje i po četiri-pet godina, a mi smo ga brzo realizovali. Istina, ponekad i uz pomoć sreće, ali kada postoji vera i ubeđenje, rezultat mora da dođe. Partizan je život svih nas u klubu i, ako radite pošteno i postavite visoke ciljeve, ništa nije nemoguće”, objašnjava sportski direktor crno-belih Ivica Iliev u razgovoru za „Novosti”.

Sportski direktor je jedan od mnogih koji su burno i glasno proslavili pobedu i plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope, a već narednog jutra je po sopstvenom priznanju misli okrenuo ka narednom izazovu.

„Prvo što sam pomislio kada sam se probudio jeste da moramo da savladamo Spartak u nedelju. Sledeće je zadovoljstvo zbog mira koji smo dobili ovim rezultatom, to je nešto što će i nama u klubu i igračima na terenu znatno olakšati posao koji nas tek očekuje.”

Iliev je u noći velikog slavlja euforično izneo kritike na račun onih koji nisu verovali u mogućnosti ovog tima Partizana i rad uprave, a juče je smireno spustio loptu na zemlju.

„Naš narod je navikao da se obećanja ne ispunjavaju, a mi smo ostvarili sve što smo obećali. Moram da priznam da najveće zasluge za sve dobro što je učinjeno od strane uprave na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem pripadaju generalnom direktoru Milošu Vazuri. Čovek sam od reči i zato sada ne bih ništa više obećavao, a svim našim navijačima bih samo poručio da veruju u sve nas, klub, ekipu, struku, jer smo pokazali i dokazali da bi nam trebalo verovati.”


Generalni direktor Partizana Miloš Vazura smatra da će godina koja se polako bliži kraju zlatnim slovima biti upisana u klupske anale.

„Osećaj je zaista fantastičan, ovo je vreme slavlja za sve nas u Partizanu, koje je po svemu apsolutno zasluženo. Nema sumnje da se radi o istorijskoj godini za naš klub jer smo pored osvajanja duple krune u Srbiji uspeli da se plasiramo u grupu Lige Evrope, a sada i da kolo pre kraja obezbedimo učešće u eliminacionoj fazi.”

Kao na meču sa Skenderbegom, navijača Partizana su i protiv Jang bojsa na pravi način ispratili veliku pobedu Đukićevih izabranika.

„Ambijent je bio fenomenalan, nema ni najmanjih zamerki iz UEFA. Dugujemo i svi mi iz kluba veliku zahvalnost svim našim navijačima, njihova uloga u istorijskoj pobedi je takođe značajna”, zaključio je Vazura.

Izvor: Novosti.rs