Marinković: „Protiv nas svi su sami... Trojka? Nebitno!” (VIDEO)

Bek Partizana Vanja Marinković teško je pronalazio prave reči posle poraza crno-belih od Olimpije u 9. kolu ABA lige.

FOTO: Partizan NIS
Deo navijača ponovo je skandirao treneru Nikoliću: „Muto odlazi”.

„Bolja smo ekipa od Olimpije, ali to nismo pokazali. Ponovo smo imali 15 poena prednosti, međutim, treći put uzastopno sa Olimpijom u Beogradu izgramo na jednu loptu”, kaže Marinković.

Prethodna dva puta Partizan je pobedio, a za brojne propuste iz poslednjeg meča mladi reprezentativac nema opravdanje.

„Mislim da smo u napadu malo solirali, a u odbrani oni su bili sami, kao što su svi sami protiv nas. I Zvezda je bila sama i ne znam ko još... Sve su pogodili, pogotovo Špan i Oliver, a na kraju su uhvatili i ključnu loptu u napadu. Nismo zagradili...”.

Crno-beli su treću četvrtinu izgubili sa 13 poena, a da pritom nisu izašli iz bonusa.

„Na nekoj od prethodnih utakmica imali smo nula faulova u četvrtini, što je loše. Faulove treba pametno da iskoristimo, što protiv Olimpije nismo uradili. Videli ste kakva je utakmica bila... Igrali smo na koš više, a u odbrani promaja”.

Pauza će dobro doći crno-belima da srede svoje redove i nastavak sezone dočekaju u boljem stanju. Spominje se i angažovanje novih igrača.

„Mora jako da se trenira, da se gledaju utakmice, da se priča, da više igramo timski... U Evrokupu smo slabiji od rivala, ali smo bili egal, međutim, u ABA ligi moramo ovakve utakmice da dobijamo. Ovo je bio kiks”.

Marinkovića od utorka očekuju reprezentativne obaveze u kvalifikacijama za plasman na Svetsko prvenstvo 2019. u Kini.

„Daću sve od sebe da budem među 12 odabranih i da igram protiv Austrije i Gruzije. Ako ne budem, biće mi drago što sam uopšte pozvan”, skroman je Marinković.

„Trojka nije uteha!”

U poslednjim trenucima provg poluvremena duela sa „zmajčekima” Marinković je pogodio trojku iz svog reketa. Retko viđen koš nije ostavio poseban utisak na mladog košarkaša.„Nisam verovao da ću da pogodim. Ali nije ni bitno, skroz nebitno”, kaže Marinković.

Izvor: Sportklub.rs