Ožegović: Nagrada kad je najbitnije! (VIDEO)

Ognjen Ožegović gol Jang bojsu shvata kao posledicu ogromnog truda i timskog zajedništva.

FOTO: FK Partizan
Ognjen Ožegović je stigao u Humsku kao zamena za Uroša Đurđevića, uz Brazilca Leonarda golgetera Partizana u prošloj sezoni. Brzo se izborio za mesto u prvoj jedanaestorici, međutim, imao je mnogo kritičara kad su u pitanju njegovi kvaliteti. Najtvrdokorniji navijači dočekali su ga čak na prvoj utakmici (prijateljska protiv Mačve) sa transparentom poruke da „spusti glavu kad slavi pobede jer crno-belo nisu njegove boje”.

Golom protiv Jang bojsa Ožegović je postao ljubimac čak i doskorašnjih dušebrižnika i skeptika. Napadač crno-belih ušao je u noviju istoriju kluba kao strelac pogotka vrednog plasmana u šesnaestinu finala. Parni valjak će posle 13 godina igrati u eliminacionoj fazi evropskog takmičenja.

„Izveli smo akciju za udžbenike. Pokretač je bio Janković, Tavamba je sjajno prebacio loptu s jedne na drugu stranu, a Pantić mi je sjajno asistirao”, opisao je Ognjen situaciju kod najlepšeg trenutka okršaja sa Švajcarcima.

Letošnja akvizicija šampiona Srbije iz Čukaričkog ne stavlja ipak, sebe u prvi plan posle bodova dovoljnih za mesto među 32 najbolje ekipe u Ligi Evrope:

„Ni u jedan meč, otkako sam došao u Partizan, nisam ušao sa isključivom namerom da postignem gol. Uspeh ekipe uvek mi je u prvom planu. Tako će biti dok god nosim crno-beli dres. Gol za pobedu nad Švajcarcima usledio je kao nagrada za trud i rad. Posebno mi je drago što mi se sve vratilo u bitnim utakmicama. Hvala saigračima, učinili su me najsrećnijim čovekom na svetu.”

Kao krucijalan razlog evropskog uspeha Partizana Ožegović izdvaja pre svega zajedništvo.

„Bili smo svi kao jedan i kad nam je išlo i kad nije.”

Ognjen je od letošnjeg dolaska u Humsku ulagao napore da zadobije poverenje navijačima. Ne čudi stoga, što je pobedu i svoj gol posvetio partizanovcima.„Radostan sam zbog svih ljudi na zapadu, istoku i jugu jer smo ih učinili srećnim. Stvarno ne mogu da opišem kako se osećamnije Ožegović mogao da sakrije ogromno zadovoljstvo i oduševljenje.

Čak 392 minuta odigrao u prvenstvu, kupu i na evropskoj sceni trajao je golgeterski post Ognjena Ožegovića. Sedam golova postigao je napadač Partizana na 18 utakmica ove sezone.

Izvor: SportskiZurnal.rs