Reprezentacija na leđima igrača poniklih u Partizanu pobedila Kinu! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Kinu 2:0 (1:0) u prvom od dva prijateljska meča na Azijskoj turneji koji se igraju u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.


Golove su postigli Adem Ljajić u 20. i Aleksandar Mitrović u 69. minutu.

Utakmica je počela opasnom prilikom Kineza, kada je Leiju loš prijem onemogućio da izađe 1 na 1 sa Stojkovićem. Mitrović i Tadić su imali prilike, pokušao je i Milinković-Savić, pre nego što je Adem Ljajić u 20. minutu doneo prednost našoj selekciji. Sa leve strane centrirao je Kostić, Tadić je prihvatio loptu grudima i šutirao, dvaput je izblokiran, ali je ona ostala na „tacni” Ljajiću koji je smešta u levi ugao.


Kinezi su u dva navrata bili blizu izjednačenja, Hang Bo i Vu Lei su pokušavali, a golman Jun Ling je na drugoj strani zaustavio odličan pokušaj glavom Aleksandra Mitrovića.

Drugi deo meča počeo je velikom šansom za Mitrovića, posle čega je Kina preuzela inicijativu. Igrači u crvenim dresovima ređali su šanse, rezervista Predrag Rajković je u nekoliko navrata izuzetno intervenisao i uspeo da odbije napad rivala. Poslednja u nizu prilika viđena je u 68. minutu kada je Vu Lei bio neprecizan, a kazna je stigla samo 60 sekundi kasnije. Živković je odlično prošao po levoj strani, uputio savršen centaršut u peterac, odakle se Mitrović poklonio i postavio konačan rezultat.


Priliku da debituju dobili su dugo čekani Sergej Milinković-Savić, koji je odigrao sasvim solidno ceo meč, kao i još jedan član šampionskog tima sa Novog Zelanda Miloš Veljković, koji je ušao umesto kapitena Branislava Ivanovića poslednjih 20 minuta, a zaigrao je i povratnik u nacionalni tim Nenad Krstičić.

Za četiri dana fudbaleri Srbije završavaju azijsku turneju utakmicom protiv Južne Koreje u Busanu.

Izvor: Kurir.rs