Iliev pričao o dolasku Mitrovića.... (INTERVJU)

Sportski direktor crno-belih izjavio da je Mitrovićev dolazak „nerealan”, ali ne i povratak Radosava Petrovića.

FOTO: Printscreen/YouTube.com
Bivši igrač Partizana bio je želja kluba iz Humske i letos, ali nije došlo do saradnje, međutim Iliev je uporan u nameri da se taj transfer desi i to će pokušati već u januaru, otkrio je gostujući na Areni sport.

Radosav Petrović je, prema rečima Ilijeva, daleko pristupačnija varijanta za Partizan od Mitrovića u ovom trenutku.

„I on je (Petrović) u kategoriji igrača kao i Mitrović. Neko ko u mojoj viziji ima posebno mesto, zato što sam i igrao sa njim svojevremeno u Ligi šampiona. Vaneserijski igrač, neko ko bi Partizanu doneo nešto što sada fali”, rekao je Iliev za Petrovića koji je pod ugovorom sa lisabonskim Sportingom, ali je na pozajmici u rio Aveu.

Letos je Partizan zvao Raću, a zvaće ga, prema rečima Ilieva ponovo, sve dok je on na funkciji sportskog direktora.

„Pokušao sam poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka da ga dovedem, on je imao neverovatnu želju, bili smo blizu, ali opet i daleko. Od njega nikada neću odustati dok sam na ovoj poziciji dokle god i on bude igrao, iz prostog razloga što je malo takvih igrača. Pokušaću u prelaznom roku da nađem načina, zajedno sa ljudima iz kluba, da ga dovedemo.”

Sa Mitrovićem je situacijom daleko komplikovanija.

„Ja bih bio najponosniji sportski direktor kada bi se to desilo, ali pričamo o nerealnim stvarima”, rekao je Iliev o napadaču Njukasla.

„Aleksandar Mitrović je san svakog ljubitelja fudbala, ne samo navijača Partizana, on je dete kluba, jedan od najboljih špiceva poslednjih 20 godina. Da se našalim, njega da dovedemo bilo bi to u rangu kao da dovedemo Kristijana Ronalda, dakle gotovo nemoguća situacija. Ali je lepo to čuti, lepo je videti da se o tome priča. Jednostavno, Partizan treba da teži tome da jednog dana može dovesti jednog takvog igrača.”

Izvor: Telegraf.rs