Sramotno: UEFA klicanje Srbiji računa kao rasizam!

Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula je postupak protiv Partizana posle utakmice protiv Jang Bojsa, a jedna od tačaka optužnice su navodno rasističke poruke koje su stizale sa tribina stadiona u Humskoj!

FOTO: FK Partizan
Generalni direktor kluba Miloš Vazura u izjavi za Novosti je objasnio šta je delegat meča Čeh Emil Ubijas naveo u svom izveštaju.

„U izveštaju češkog delegata doslovce stoji: navijači sa južne tribine su propagirali rasizam uzvikivanjem: „Srbija, Srbija...” i „Živela kraljevina Srbija”. U teren su tokom utakmice ubačene dve petarde, a posle meča su skupljači lopte ušli u teren”, saopštio je Vazura.

Članu uprave Partizana nije jasno zašto je uzvikivanje imena sopstvene države rasizam.

„Kako ono uzvikivanje: „Srbija, Srbija” može da se podvede pod rasizam. Drugo, naša deca koja skupljaju lopte su posle utakmice ušla u teren, a pošto su i oni deo ambijenta i na neki način učesnici događaja, nikoga nisu ugrozili svojim prisustvom kada je sudija dao znak za kraj. Očekujemo prijavu Disciplinskoj komisiji UEFA, a pošto konačnu odluku očekujemo pre gostovanja Dinamu u Kijevu, opravdano ćemo da se žalimo na neke navode. Tu postoji i elementarnog nepoznavanja istorije. Uzvikivanje imena svoje države ne može biti rasizam.

Crno-belima se na dušu stavlja i transparent na kom je pisalo „Nek je tvojoj majci hvala” pošto je jasno na koga se aludira, ali Vazura kaže da za to nema osnova jer ničije ime nije spominjano i nada se da će Partizan biti samo novčano kažnjen.

Izvor: Vesti-online.com