Đukić: „Nema plakanja, to u fudbalu ne postoji!”

Trener Partizana o Jankoviću, Sumi, eventualnim pojačanjima.

FOTO: FK Partizan
Partizan je posle uspešnje epizode u Evropi kiksnuo u Superligi. U Humskoj je gostovao Spartak, a meč se završio rezultatom 1:1.

Trener crno-belih govorio je posle utakmice o utakmici, a osvrnuo se i na rezultat, izmene Marka Jankovića i Sejdube Sume, ali je govorio i o eventualnim pojačanjima.

„Teška utakmica posle Evrope, pražnjene i umor. U prvom se nismo približili golu, a u drugom smo izašli sa više želje. Jesmo dali gol, ali nismo sačuvalu prednost. Ekipi ne mogu da zamerim na htenju i borbenosti. Ali, nismo uspeli da odigramo kako smo hteli. Dosta igrača nam je bilo povređeno i umorno, a za igranje na tri fronta potreban je širi igrački kadar. Idemo dalje”, rekao je Đukić posle remija.

Osvrnuo se na konsultaciju trenera Spartaka da su zaslužili sva tri boda.

„Odigrali su Subotičani dobru utakmicu, u prvom delu imali više šansi, a mi smo napadali više u drugom. Ni u jednom u momentu, međutim, nismo bili opasni. Remi je realan odnos snaga. Videlo se da ekipa nije imala ideju, niti smo bili opasni, niti konkretni, a ni sigurni u ono što hoćemo.”

Šta je sa Jankovićem?

„Dobio je udarac u kuk, morao sam da ga menjam”.

Suma, loša igra ili izmena zbog taktike?

„Nije bila povreda, nego smo hteli da budemo konkretni gore, da se približimo protivničkom golu”.

Da li će bod poremetiti atmosferu?

„Idemo dalje borba traje, što pre da se oporavimo. Nema plakanja, to u fudbalu ne postoji. Za tri dana je sledeće finale”.

Razmišlja se o pojačanjima za drugi deo sezone?

„To je prirodno, to je stvarnost Partizana, uvek želi da se pojača i dovede bolje igrače”.

Izvor: Mozzartsport.com