Đukić o Sumi i Antonovu: Koliko daješ na terenu, toliko te vrednujem! (VIDEO)

„U fudbalu postoje faze bolje ili lošije igre, ali postoji intenzitet i rad za ekipu ispod koga ne može da se ide. Teren je merilo svega”, rekao je trener Partizana.

FOTO: Printscreen/YouTube.com
Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić rekao je da će učiniti sve da se ekipa na „krovu” revanšira Voždovcu za jedini poraz u domaćem šampionatu.

„Očekuje nas jak rival od koga smo izgubili u prvom delu. Sve ćemo učinati da im se revanširamo na njihovom stadionu. Za ovu utakmicu ne računamo na Vulićevića i Jankovića, dok se u sastav vraćaju Jevtović, Miletić i Ožegović. Moramo da izjednačimo intezitet sa njima jer igraju napadački, svesni smo da igramo protiv dobrog protivnika. Voždovac je u grupi ekipa koje su odlične i nema opuštanja protiv njih”, rekao je Đukić na konferenciji za medije u SC Teleoptik u Zemunu.


On je dodao da su u utorak njegovi fudbaleri obavili trening na veštačkoj travi, ali da ne mogu brzo da se prilagode na podlogu koja ih očekuje na Voždovcu.

„Težak zadatak nas čeka, Voždovac traži posed lopte i moramo da im odgovorino istom merom. Ko bude intezivniji taj će da pobedi”, izjavio je Đukić i dodao da je Janković dodao udarac u kuk i neizvesno je kad će se oporaviti.

Pričao je i o eventualnom odlasku golmana Vladimira Stojkovića na zimu.

„Svi koji volimo Partizan savetujemo Stojketu da ostane. Sve ćemo učinati da ostane, ali videćemo koliko će to biti realno.”

Đukić je prokomentarisao i „rat” saopštenjima između Partizana i Crvene zvezde i da borba van terena nikome ne donosi ništa dobro.

„Moramo se boriti da se što manje diskutuje, a što više priča na terenu što bi doprinelo poboljšanju srpskog fudbala. Pustimo sudije da rade slobodno i kako treba. Trebalo bi da stvorimo mehanizame za to, ali bez toga nema boljitaka u srpskom fudbalu. Treba dozvoliti da se rasplamsa borba na terenu, a ne van njega.”

Strateg srpskog prvaka je analizirao i slaba izdanja najskupljeg pojačanja u istoriji kluba Sejduba Sume i zbog čega je protiv Spartaka zamenjen.

„U fudbalu postoje faze bolje ili lošije igre, ali postoji intenzitet i rad za ekipu ispod koga ne može da se ide. Jedino Mesi i Ronaldo mogu manje da trče, a ostali zemaljski igrači na to nemaju pravo. Suma još uvek nema taj intenzitet.”

Sličnu je tvrdnju imao i za Nemanju Antonova s obzirom na to da je došao kao veliko pojačanje, a igra ispod nivoa.

„Teren je merilo svega, svi oni imaju pravo da se izbore za status. Onoliko koliko daješ na terenu, toliko te vrednujem, a ne na osnovu prošlih klubova gde si igrao.”


Utakmica 19. kola Superlige između Voždovca i Partizana igra se u sredu od 16h sati na krovu Tržnog centra „Stadion”.

Direktan prenos utakmice biće na našoj facebook stranici!

Izvor: Vecernje.rs