Zagorac uz osmeh o Partizanu: „Hm... Siva zona! To je dečački san, obostrana želja postoji!” (VIDEO)

Bivši košarkaš Mege kaže da su pregovori u toku.Dugo traje saga oko budućeg kluba u karijeri Radeta Zagorca, a sam igrač je u gostovanju na Arena Sport televiziji u emiji „U obruču” rekao da je njegova dečačka želja da obuče dres Partizana i da ima želju da igra za crno-bele.
„Ne mogu da kažem da nisam iznenađen što je pristup medija bio hiperboličan. Pokušavao sam da ostanem van toga, ali ima mnogo ljudi koji prate moju karijeru. Naravno svima pada na pamet je Partizan. Što se tiče Partizana, hm... Imao sam želju da zaigram za Partizan, to je dečačka želja. Ne mogu da kažem šta se dešava. U sivoj smo zoni. Moja želja je bila nesporna. Finansijski aspekat nije od važnosti. Druge stvari su stvar pregovora. Ništa više o tome ne mogu da kažem, iskreno se nadam da će moj agent i Partizan naći zajednički jezik. Obostrana želja postoji. Želja da zaigram za Partizan je veća od svih drugih klubova u Evropi”.

Euforija kod navijača Partizana je velika.
„Ne mogu da kažem da mi ne prija ta euforija koja je nastala. Druga stvar je sam tim, veliki potencijal ima ove sezone. Prvo sam tražio opcije u SAD, a kada sam video da mi te opcije ne odgovaraju, okrenuo sam se Evropi”.

O vremenu u Memfisu i odlasku iz istog...
„Cela stvar oko mog odlaska u NBA imala je dugu istoriju. Posle drafta smo imali program. Proveo sam godinu u Megu i otišao u SAD. Niko nije mogao da očekuje da će da se dogodi da ću biti prekobrojan. Bio sam zatečen. To niko nije mogao da percipira da će se dogoditi. To je veliki biznis. Morao sam da prihvatim odluku”.

Dok je bio u Memfisu najviše mu je pomagao Mark Gasol.
„Najviše mi je pomogao Mark Gasol, što nije nešto što nisam očekivao. Postao je moj veteran. Pomagao mi je u svim aspektima, i dan danas smo u kontaktu i veoma je zainteresovan gde ću nastaviti”.

Zagorac je igrao od 2012. do 2017. za Mega Leks. Potom je potpisao za Memfis u NBA ligi, ali je kasnije otišao iz tog tima i postao slobodan igrač.


Izvor: Mozzartsport.com