Čanak: Izuzetno bitna pobeda, pamtiću ovaj dan do kraja života! (VIDEO)

Izuzetno bitna pobeda za nas. Bila je očigledna reakcija ekipe. Svako ko je u košarci zna da za dva dana ne može da se napravi ne znam kakva promena u taktičkom smislu, kaže Nenad Čanak


FOTO: KK Partizan NIS
Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da je njegova ekipa večeras upisala veoma važnu pobedu protiv skopskog MZT-a u ABA ligi i dodao da će ovaj dan i debi kao prvi trener crno-belih pamtiti do kraja života.

„Izuzetno bitna pobeda za nas. Bila je očigledna reakcija ekipe. Svako ko je u košarci zna da za dva dana ne može da se napravi ne znam kakva promena u taktičkom smislu. Želeo bih da čestitiam igračima na toj energiji u dobrom delu utakmice, i radićemo na to bude neki standard, da na tome ne treba da im se čestita, nego da bude nešto normalno”, rekao je Čanak novinarima posle utakmice.

Košarkaši Partizana pobedili su danas u Beogradu skopski MZT sa 112:94, u utakmici 12. kola ABA lige.

„Pad u drugom poluvremenu je neprihvatljiv. Danas nije bio kažnjen zbog velike razlike i odličnog prvog poluvremena, ali primiti 54 poena na domaćem terenu nije nešto čemu mi težimo. Mogu da shvatim i umor i da je skraćena rotacija. Generalno, igrali smo utakmicu samo sa jednom pravom peticom, igrači nisu bili na svojim prirodnim pozicijama u nekim delovima igre, ali energijom i nesebičnošću u napadu to smo anulirali”, rekao je Čanak.

„Ostaje nam da nastavimo da radimo i da ova borbenost bude standard za ubuduće”, dodao je nekadašnji kapiten, a sada trener Partizana.

Novinare je zanimalo i kako se osećao na debiju pred domaćom publikom na klupi Partizana.

„Ja se u Partizanu osećam domaće, i kao igrač i prošle godine kao član stručnog štaba, bilo je i situacija kad sam vodio utakmice. Svakako jedno veliko iskustvo. Ovaj dan ću sigurno pamtiti do kraja života. Međutim, kad je počela utakmica bio sam fokusiran samo na teren i na ono što ekipa radi na terenu”, rekao je Čanak.

Košarkaš Partizana Mihajlo Andrić naveo je da se u prvom poluvremenu videla očigledna reakcija tima posle smene trenera.

„U prvom poluvremenu smo videli neku našu reakciju na sve ovo što se dešava, videla se energija i to je rezultiralo velikom razlikom na poluvremenu. Opet neki pad koncentracije u trećoj četvrtini, ali mislim da je generalni utisak sa utakmice dobar i da treba da nastavimo ovako”, rekao je Andrić, koji je bio najefikasniji u redovima Partizana.

Partizan u utorak igra protiv Limoža u Evrokupu, a u narednom kolu ABA lige dočekuje Mornar.Izvor: Novosti.rs