Dražen Dalipagić: Dočekaćemo ponovo veliki Partizan!

Jedna od najvećih legendi naše košarke i Partizana, Dražen Dalipagić, veruje da će crno - beli prevazići krizu u kojoj se nalaze i ponovo postizati rezultate u skladu sa renomeom ovog kluba.


Nema kraja Partizanovoj agoniji. Nakon smene trenera i izgubljenog spora na sudu sa Duškom Vujoševićem crno-beli su u subotu u Dvorani „Aleksandar Nikolić” doživeli šokantan poraz od barskog Mornara u ABA ligi, iako su u jednom trenutku vodili sa više od 20 poena razlike.

Međutim, Dražen Dalipagić, koji je poznat kao čovek bez dlake na jeziku, u razgovoru za „Alo!“ kaže da će njegov nekadašnji klub izaći iz krize u kojoj se trenutno nalazi.

Legendarni Praja je situaciju u Partizanu komentarisao tako što je beogradskog košarkaškog velikana uporedio sa gigantima italijanskog fudbala Milanom i Interom, koji u poslednje vreme ne pružaju partije u skladu sa svojim renomeom.

Uzmite primer italijanskih fudbalskih giganata Milana i Intera. Svi znamo šta ti klubovi predstavljaju u svetu fudbala, a sada su daleko ispod njihovog proseka kada je reč o rezultatima. Pa ne mora Partizan uvek da bude prvi. Pojaviće se dobra generacija koja će Partizan ponovo napraviti velikim. Evo, Venecija, u kojoj sam svojevremeno igrao, 15 godina je bila u trećoj ili četvrtoj ligi, prošle sezone je osvojila italijansko prvenstvo. Jednostavno, došao je čovek koji je preuzeo klub i stvorio dobar tim. Tako će biti i sa Partizanom, nadam se. Neka crno-beli budu sedmi-osmi u ABA ligi ove godine, ne moraju uvek na budu u vrhu, rekao je Dražen Dalipagić.

Osim rezultatske krize, on je komentarisao i tešku finansijsku situaciju u klubu iz Humske.

„Partizan već dugo ima svilen gajtan oko vrata. Crvena zvezda isto ima problem, Cibona takođe, a moja Bosna se gasi. Pre svega, ne znam koliko Partizan duguje, samo znam da te pare moraju da se isplate. Bosman je to lepo regulisao, a ne kao u moje vreme, kada su košarkaši bili robovi. Iz Partizana sam otišao kada su iscedili sve iz mene”, dodao je legendarni Praja.

Izvor: Alo.rs