Italijanski klub zainteresovan za Partizanov tandem!

Tandem crno-belih defanzivnih vezista nalazi se na spisku potencijalnih želja 15-plasiranog tima Serije A.

FOTO: FK Partizan
Italijanski sajt upućen u dešavanja u Đenovi jučerašnji „dobar dan” započeo je detaljnom vremenskom prognozom s naglaskom na Badnje veče, finiširajući vestima u susret nastupajućoj zimskoj pijaci i s potencijalnom listom pojačanja 15-plasiranog tima Serije A.

I, gle čuda, na njoj je visoko kotiran tandem defanzivnih vezista Partizana: Everton Luiz i Marko Jevtović!

Brazilac i Srbin, igrajući minule jeseni često jedan uz drugog, opčinili su Italijane i nije isključena mogućnost da neko od njih (možda čak i obojica!) nastave karijeru na Čizmi.

Na Apeninima mnogo pažnje pridaju taktici: otud, veliki plus u tefteru skauta iza prezimena – Jevtović. Visoki Zemunac je „rođena” spona između odbrane i napada, idealni osigurač kadar da pokupi „ničije lopte” i distribuira ih u pravom smeru.

Everton, neumorni trkač i Partizanov „motorino”, skrenuo je pažnju maratonskom kilometražom i borbenošću dostojnom gladijatora. Opravdano je izrastao u ljubimca armije navijača crno-belih i uprkos taktičkim propustima ogledanim u nerezonskim izletima zaslužio da se nađe u fokusu klubova iz „liga petice”.

Bitna stavka: da li je sada idealan trenutak i da Parni valjak zaradi? Naravno, vodeći  računa i da na proleće, ipak, ima igrački kadar sposoban da odgovori velikim ambicijama: nadigra Viktoriju Plzenj u šesnaestini finala Lige Evrope i odbrani duplu krunu na domaćoj sceni.

Uvidom u ugovore: Evertonu ističe krajem juna 2018, Jevtoviću godinu kasnije. Dakle, u slučaju Brazilca Partizanu je „tajming” da uhvati poslednji finansijski voz, naročito što je menadžer zacrtao po svaku cenu da ga prevede preko granice. Kod momka poniklog u Gornjoj varoši malo je komotnija situacija, ali...

„Suma sumarum”: ukoliko zainteresovana Đenova odreši kesu i uputi zvanične ponude u Humsku za Evertona i Jevtovića, rukovodstvo Partizana daće im zeleno svetlo da već ove zime promene sredinu. Pored „zelenih novčanica”, na crno-beloj strani Topčiderskog brda potvrdnom odgovoru bi kumovalo i što su tandemu pronađene dostojne zamene: Radosav Petrović (Sporting) i Saša Zdjelar (Olimpijakos).

Bilo kako bilo, u Đenovi su na slatkim mukama, ali ukoliko žele da pazare poviše Autokomande možda će morati i da požure: Partizanovi vezisti nalaze se i u notesu ruskih, arapskih, čak i kineskih klubova...

Izvor: Zurnal.rs