Omerović: „Eh, da sam trener Partizana!” (VIDEO)

Čak osam sezona proveo je Fahrudin Omerović u Partizanu. Legendarni golman crno-belih početkom devedesetih godina prošlog veka oduševljavao je Grobare, a zahvaljujući blistavim intervencijama i stigao do Svetskog prventva u Italiji 1990. 


Kao član „parnog valjka” upisao je čak 437 utakmica i zauzeo posebno mesto u srcima navijača. U tom periodu osvojio je dve titule šampiona, dva Kupa SFRJ, a kao kapiten stao je uz rame sa legendama kao što su Saša Ilić, Momčilo Vukotić, Nikica Klinčarski, Nenad Bjeković...

Po završetku igračke, započeo je trenersku profesiju. Trenutno prenosi znanje golmanima slavnog Fenerbahčea i radi kao asistent Ajkuta Kočamana u Istanbulu.

„Pre mesec dana su me zvali iz Konjaspora da preuzmem ekipu, međutim, imam važeći ugovor, ali i dugo radim zajedno sa Kočamanom pa ne bi bilo možda ni korektno da sam se pokupio i otišao. Osim toga, puno stvari oko organizacije rada i treninga su moj deo posla, pa sam se zahvalio na ponudi”, rekao je Fahrudin Omerović.


Veliki ljubimac Grobara pomno prati dešavanja u bivšem klubu. Ne krije oduševljenje što se Partizan posle 13 godina izborio za „evropsko proleće”.

„Često se čujem sa Zvonkom Popovićem, s kojim sam igrao, a kad Partizan ili bilo koji naš klub dođe na pripreme u Tursku, obavezno ih obiđem da vidim ima li koga iz moje generacije. Od (Gorana) Stevanovića, (Ljubomira) Radanovića, Fadilja Vokrija, koji je sad predsednik FS Kosova. S njima ne konktaktiram redovno, ali mi ih je uvek drago čuti i videti. Današnji Partizan sam gledao protiv Skenderbega (2:0) i video jedan dobar, kompaktan, disciplinovan i agresivan tim koji je dobro složio trener Miroslav Đukić.”

O mogućnosti da jednog dana sedne na klupu kluba u kome je stigao do reprezentacije Jugoslavije i Mondijala u Italiji, legendarni čuvar mreže nije imao dilemu:

„Voleo bih jednom da postanem trener Partizana. Od detinjstva navijam za crno-bele, proveo sam najlepše igračke dane u Partizanu i bez obzira što se to verovatno nikad neće ostvariti i dalje gajim osećanja prema crno-belom dresu. Naravno, sa profesionalne strane to bi bio i veliki izazov, uostalom kao i bilo koji drugi veliki klub iz bivše Jugoslavije. Ponavljam i ono što sam rekao ranije kad je u pitanju reprezentacija BiH, nisam se nikad nametao već jedino radom i trudom sam krčio svoj put”, istakao je Omerović.