Ožegović: Lepo mi je bilo u Vojvodini, ali najlepše u Partizanu! (INTERVJU)

Nekadašnji centarfor Novosađana neće da ima danas emocije protiv Lala.

FOTO: FK Partizan
Ognjen Ožegović golgeterski nerv protiv Voždovca nije krunisao egzekucijom, već pravovremenim proigravanjem Zorana Tošića, zamajcem za majstoriju i značajan trijumf na Dušanovcu.

„Nikad mi nije u prvom planu da postignem gol, važno mi je samo da - pobedimo! Drago mi je što sam baš Tošiću asistirao, nadam se da ćemo ovako kolektivno i da nastavimo”, zadovoljno veli Ognjen Ožegović, jedan od Partizanovih junaka protiv Zmajeva.

Nije bilo lako?

„Dobro smo taktički odigrali, znali smo da Voždovac forsira 3-5-2, u toj formaciji smo se i mi pojavili na terenu. Stali smo s trojicom pozadi, sa dva krilna igrača koji su i napred i nazad i tako zatvorili njihova ubacivanja po strani. Nisu nam stvorili nijednu stopostotnu šansu, mi smo iz polukontre – očekivane i priželjkivane postigli gol i posle toga se znalački odbranili.”

Demonstrirali ste karakter pobednika posle jednog slabijeg rezultata?

„Jeste, video se pad protiv Spartaka... Navijači i ljudi u klubu treba da nas razumeju: stvarno smo bili psihički i fizički umorni. Nadasve, emotivno iscrpljeni posle velike pobede protiv Jang Bojsa. Nadam se da tako loš dan neće da nam se ponovi.”

Protiv „vaše” Vojvodine, pogotovo sad kad je Crvena zvezda kiksnula protiv OFK Bačke - i ne sme?

„Proveo sam lepe trenutke u Vojvodini, ali moji najlepši dani u karijeri dešavaju se u Partizanu. Jedva čekam ponovo da zaigram pred našim navijačima!”

Možda se, ipak, vrati sećanje na Đenovu 2015. i fenomenalan gol Sampdoriji?

„Često pogledam video sa te utakmice, primer kako smo odigrali „na kolektiv” i zato pobedili veliku Sampdoriju. Lepo za sećanje, ali ponavljam - moji najlepši dani su sada u Partizanu.”

Iz tog tima Vojvodine više niko nije u Novom Sadu?

„Mislim da nema nikog...”

Znači, pobeda s Partizanom i protiv Lala?

„Naravno”, konkretan i jasan, baš kao i pred protivničkim golom!

Izvor: Žurnal.rs