Partizan dovodi Zvezdinog dželata! (VIDEO)

Snažni napadač Žerar Gou i mladi vezni igrač Saša Zdjelar trebalo bi da budu pravo osveženje za crno-bele.


FOTO: YouTube.com/screenshot
Partizan mora da se pojača u zimskom prelaznom roku, kako bi proleće dočekao spreman da nadoknadi devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, poručio je trener crno-belih Miroslav Đukić.

Prioritet za Partizan je dolazak iz Sportinga Radosava Petrovića, koji bi dobio ulogu lidera na terenu. Pored njega, klub je ozbiljno zagrizao za snažnog napadača iz Obale Slonovače Žerara Gouu, kome je istekao ugovor sa Kairatom i koga je sportski direktor Ivica Iliev želeo ovog leta. On je ostao upamćen po golovima koji su eliminisali Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za Ligu Evrope pre dva leta. Međutim, tu problem može da bude njegova plata, koja na godišnjem nivou iznosi milion evra.

Kao moguće novajlije viđeni su Saša Zdjelar, koji bi trebalo da raskine ugovor sa Olimpijakosom, i štoper dvometraš Žarko Marković iz Kairata.Partizan bi mogli da napuste Leandre Tavamba, Everton Luiz i Alen Stevanović, kao i golman Vladimir Stojković, koji je sam najavio odlazak. Na izlaznim vratima je i Saša Marjanović, kao i mladi Strahinja Bošnjak, koji nije dobio šansu.

„Mislim da ćemo pojačavanjem i povećavanjem kvaliteta igrača doći do rešavanja problema. U Partizanu je jedini prihod prodaja igrača, tako da će biti odlazaka. Razgovarali smo sa upravom, pravi se spisak igrača koji treba da promene sredinu, onih koji mogu da se prodaju, onih koji ostaju i onih koji bi trebalo da budu okosnica tima. Biće ovo kontrolisani prelazni rok”, rekao je Đukić.

On se pohvalno izrazio o radnim navikama Brazilca Evertona:
On je primer profesionalnosti. Nadam se da ćemo nastaviti saradnjurekao je trener Partizana.

Izvor: Kurir.rs