Partizan napada Dinamo! (SASTAVI)

Partizan sasečenih krila. Marko Janković i Zoran Tošić imali su i te kako zapažene uloge u istorijskom uspehu - evropskom proleću posle 13 sezona - ali su ih povrede izbacile iz kombinacije za poslednji međunarodni meč u kalendarskoj godini i stvorile problem Miroslavu Đukiću koji može da reši na dva načina.


Ili da prepakuje vezni red i pojedine igrače, kao što su Danilo Pantić i Sejduba Suma pošalje na pozcije na kojima se slabije snalaze (mladog reprezentativca desno, a Gvinejca levo) ili da ostane dosledan formaciji prezentovanoj na poslednja dva superligaška meča, kad je Voždovcu i Vojvodini suprotstavio sistem 3-5-2. Nije to uopšte toliko loše izgledalo. Štaviše, možda bude i faktor iznenađenja i za trenera Dinama Aleksandra Hackeviča, za završni susret Grupe B Lige Evrope.

Uostalom, sam Đukić je u razgovoru sa novinarima bio uverljiv kad je govorio da to što kvartetu njegovih igrača preti suspenzija u slučaju dobijanja žutog kartona (bek Miletić, vezista Everton i obojica napadača Tavamba i Ožegović) neće uticati na sastav tima i da bi svi mogli da zaigraju na velelepnom Olimpijskom stadionu. Taman rizikovali neučešće u prvom susretu šesnaestine finala. U tom slučaju ponovo bi se opredelio za formacijui 3-5-2, jer se ekipa na nju navikava i sve je više onih koji smatraju da tako stručni štab želi, između ostalog, da spremi taktiku 156. večiti derbi naredne srede u Humskoj 1.

Zato je prva i izglednija varijanta sledeća: Stojković - Nemanja R. Miletić, Mitrović, Ostojić - Vulićević, Everton, Jevtović, Pantić, Nemanja G. Miletić - Tavamba, Ožegović.


S druge strane, tokom treninga u Kijevu u sredu veče, nije moglo da se pretpostavi u kom sastavu će Partizan na Dinamo. Jedino je izvesno da Zoran Tošić, iako je doputovao u Ukrajinu, neće na teren, što ostavlja prostor za razmišljanje ko bi ga na poziciji desnog krila menjao ako se Miroslav Đukić vrati na 4-2-3-1. Među potencijalnim rešenjima je Petar Đuričković, možda bi se i Danilo Pantić sa leve premestio na suprotnu stranu terena, dok bi onda pozicija drugog krila bila namenjena Sejdubi Sumi. Tu je i Teofilus Solomon, da pokaže da li na njega na proleće može da se računa. Previše kombinatorike...

Kako god, i Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović slove kao najozbiljnije pretnje domaćinu i ako se zna da su u Beogradu baš oni, u prvom poluvremenu, tresli mrežu za vođstvo 2:0, jasno je zbog čega se očekuju u startnih 11. Pogotovo što alternative ne postoje.

Druga varijanta: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić - Everton, Jevtović - Pantić, Tavamba, Suma - Ožegović.