Suma: Da dam gol za pobedu protiv Zvezde i sve bude zaboravljeno? Ma, šališ se… (INTERVJU)

Najskuplji igrač u istoriji Partizana otkrio je šta se desilo u sukobu sa Ožegovićem i kako bi derbi protiv Zvezde mogao da promeni sve.

FOTO: FK Partizan
Sada već čuvenih 1.600.000 evra, stoji za vratom Sejdubi Sumi kao 1.600.000 kilograma tereta i njega omaleni vezista nikako ne uspeva da se otarasi.

Uspevao je na početku mandata u Partizanu da sa nekoliko golova u Superligi samo nagovesti ono po čemu ga znamo iz Slovana, ali je potom nestao.

Partizan i dalje pliva, ostvario je veliki uspeh u Evropi i utisak je da je Sumi potrebna samo jedna utakmica, jedan odlučujući potez i gol da sve preokrene u svoju korist. Ima li bolje prilike od „večitog” derbija?

  Da li znaš da bi možda golom za pobedu protiv Zvezde navijači sve zaboravili i postao bi njihov heroj?

„Ma, ne… Samo jedna utakmica ne može ništa da promeni. Zamislite, tokom cele sezone igram sr*nje i onda postignem gol protiv Zvezde… I šta onda? Ma nema šanse, sve će biti isto, nema šanse…”, odgovorio je nesigurno Suma.

Nije se dao razuveriti na konstataciju da je ovo ipak Srbija i da navijači ovde žive za pobedu protiv najvećeg rivala.

Ali, jeste kada smo ga podsetili na primer Leonarda da Silve Souze, koji je bio meta pojedinih kritika na početku prošle sezone, zatim je dao gol u 89. minutu večitog” derbija, a kasnije je eksplodirao i postao verovatno najbolji stranac u istoriji Partizana.

„Dobro, dobro, ovo jeste utakmica u kojoj nekada jedan igrač jednim potezom može da ubije protivnika i napravi veliki korak u svojoj karijeri. On je to uradio i kasnije je, kako sam čuo, bio najbolji strelac lige. Možda ova utakmica može da promeni sve”, rekao je Suma.

„Znam, ovde navijači više nego bilo šta žele da pobede Crvenu zvezdu, ali i mi igrači isto to želimo. Ne možemo da izađemo i stojimo na terenu kao devojčice. Igrali smo kod njih i odigrali nerešeno. Sada oni dolaze kod nas, pred naše navijače i tu prednost moramo da iskoristimo. Svi će morati da se bore, i navijači i mi igrači, da damo sve da pobedimo u ovoj utakmici”, jasna je poruka „plejmejkera” crno-belih.

Suma nije imao problem da odgovori na pitanje šta se zapravo desilo između njega i Ognjena Ožegovića u Kruševcu kada su se sukobili oko toga ko će izvesti penal.

„To je bio čist nesporazum. On je želeo da šutira penal, ja sam takođe hteo da ga izvedem i nije bilo potrebe za onakvom reakcijom. Ali kada trčite, znojite se po onako lošem terenu, uz to i gubite, budete ljuti i samo želite da date gol. Ali kasnije smo pričali, sve rešili i, jednostavno, to je fudbal”, otkrio nam je Suma.

Izvor: Hotsport.rs