Tošić: Zvezda i Plzen će tek videti našu snagu!

Odavno Partizan nije toliko zavisio od jednog igrača kao Đukićev tim od Zorana Tošića. Po povratku u Humsku, Bambi je na 16 utakmica postigao devet golova, i ko zna kako bi se završio derbi da je on bio na terenu.

FOTO: FK Partizan
„Imam dve pobede i dva remija protiv Zvezde i stvarno sam želeo da poboljšam taj skor, ali eto, protiv više sile se ne može. Vučem tu povredu još od utakmice sa Voždovcem i bilo je bolje da ne rizikujem kad već nisam 100 odsto spreman. Biće još derbija”, ističe Tošić.

Nije dobro kada igra celog tima zavisi od jednog igrača, a poslednji nastupi u prvenstvu i u Ligi Evrope su pokazali da Partizan ne može bez Bambija.

„Tačno je da sam postigao nekoliko važnih golova i zaista sam zadovoljan. Zato sam se i vratio u Partizan, da iskustvom doprinesem ekipi i napravim razliku na terenu. Ali nije baš ni da sve zavisi od mene, mi smo tim, i mislim da ćete pravo naše izdanje videti tek nakon zime.”

Na proleće sledi borba na dva fronta, a rivali su Zvezda i Plzen.

„Zvezda je ozbiljan protivnik i pre svega, od srca im čestitam na rezultatima u Ligi Evrope. Čeka nas zanimljiva šampionska trka. A Plzen? Jaka ekipa koja ume da igra na rezultat. Sećam se da su nas dobili u Ligi šampiona dok sam bio član CSKA. Mislim da će ih Đukić napasti sa dva špica. Probali smo nekoliko puta i u drugačijem sistemu, ali nam je falio taj jedan gore. Kada Tavamba zadrži loptu, da taj drugi pobegne i uđe u šansu. Meni kao krilnom igraču odgovara sistem 4-2-3-1, ali sa 4-4-2 imam još više prostora jer protivnički štoperi motre na naša dva špica i ne stignu da pomognu bekovima”, smatra Tošić.

No, vratimo se na trenutak na Zvezdu. Crveno-beli su se „navadili” na Bambijeve bivše klubove. Posle Kelna, red je došao na CSKA.

„Neće im biti nimalo lako. Moskovljani su iskusan tim koji godinama igra zajedno. Imam utisak da od malih nogu znam za braću Berezucki, Ignjaševiča i Akinfejeva. Rusi su favoriti, ali Zvezda igra odlično i sve je moguće. Čuo sam se sa bivšim saigračima odmah posle žreba. Bilo bi mi drago da se sretnemo u narednoj fazi, ali kao što reče Vujadin Savić, nemam ništa protiv da se sastanemo u polufinalu Lige Evrope.”

Partizan i Zvezda su u nokaut fazi, a reprezentacija na Mundijalu. Renesansa srpskog fudbala. Da se uštinemo, možda sanjamo?

„Samo da budemo zdravi i odemo kompletni u Afri... Ups, kakvu, bre, Afriku! U Rusiju. Afrika mi i dalje u glavi. Ne mogu da prežalim onaj penal protiv Australije. Da ga je svirao u 90. minutu, ko zna dokle bismo dogurali. Ali sami smo krivi. Krasić je imao zicer na 0:0, pa Ivanović onu šansu... Šteta. I sada možemo mnogo. Osećam da je došlo vreme za naplatu.”

Možda, samo je nejasno kod koga će biti fiskalni račun. Jer Srbija i dalje nema selektora...

Slučaj „Kruševac”

Eh, da su svi kao Stojke

Poseban utisak na Tošića ove jeseni je ostavio Vladimir Stojković...

„Stojke je u Kruševcu hteo sebi da izvede aut, pa sam sebi da centrira na glavu. On je neverovatan. Da je više Stojketa, Partizan bi bio mnogo bolji tim. To je taj osećaj pripadnosti o kome govorim. Opet imamo i drugačiji primer iz tog meča. Mislim na scenu kod penala. I Ožegović i Suma su hteli najbolje. Jevtović se nije osećao najbolje i zamolio je Ožegovića da preuzme odgovornost, a Suma je osetio trenutak da konačno razbije maler. Sve je tu u redu.”

Navijači strahuju da će Tošić na zimu napustiti Partizan, ali treba da znaju da novac neće igrati presudnu ulogu.

„Kao što kažu napadači, hleb se zarađuje na prvoj stativi. Tokom cele karijere sam se trudio da me novac ne iskvari. Danas, ako mogu sebi nešto da priuštim, ne oklevam. Ali uvek u granicama normale jer znam koliko sam znoja prolio da bih došao do novca. U Rusiji se, recimo, zaista mnogo zarađuje. Ne samo od ugovora i premija. Tamo premiranja od drugih klubova nisu tajna. Kada se približi kraj sezone, ne zna se odakle pljušti veća lova. Novac mi trenutno nije prioritet”, poručuje Tošić.

Izvor: Blicsport.rs