Đukića muče povrede, pohvalio Sumu, ali i Napredak! (VIDEO)

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić, uoči gostovanja Napretku (nedelja 14.00), izjavio da je prevashodni cilj da posle 21. kola Superlige razlika u odnosu na lidera Crvenu zvezdu ne bude veća od postojeće s obzirom na to da posle meča u Kruševcu sledi večiti derbi.

FOTO: FK Partizan
„Očekuje nas ozbiljna ekipa od koje je Zvezda izgubila, a posle evropske utakmice. Pred nama je težak zadatak, ali moramo da pobedimo i ne dozvolimo da odemo na veću bodova razliku od postojeće - izjavio je Đukić”

On je dodao da postoje kadrovski problemi zbog povreda Evertona, Miletića i Tošića, ali da ko god izađe na teren mora da ima vrhunski pristup.

Đukić je istakao i kvalitete Napretka i izneo niz pohvala.

„Napredak je sposobna ekipa, ima dobrog trenera, vrhunske igraće, sjajnu kontru. Imaju profil igrača koji su brzi, koristiće to da nas ugroze. Teško gostovanje nas očekuje.”

Trener Partizana je govorio da nema uticaj poraz u Kijevu od Dinama (4:1) u Ligi Evrope na meč protiv Napretka.

„Poraz u Kijevu neće uticati na nas. Igrački to nije bila nesreća jer smo bili egal u posedu i šansama, ali jedino nismo bili dovoljno dobri u odbrani. Nema žaljenja. Već smo se plasirali i poraz ne boli toliko”, rekao je Đukić i pohvalio Sumu za dobru partiju protiv Dinama dodajući da se pribojava lošeg terena koji ne ide na ruku favoritima.

Govorio je i o poukama koje je izvukao iz meča Napretka i Crvene zvezde u kome je kruševački tim slavio.

„Pouke su da nema malih utakmica i ukoliko nisi fokusiran može da bude nezgodno.”

Dotakao se i fudbalera Napretka Nikole Mitrovića koga je trenirao u prvom mandatu u Partizanu, strelca gola protiv Zvezde.

„Imao sam ga u svojim redovima. Imao sam ga u prvom mandatu i drago mi je da je doprineo da se stabilizuju i budu redovan superligaš, zaključio je Đukić i rekao da se apsolutno zalaže za VAR sistem na kome insistira Partizan u domaćem fudbalu.Izvor: Blic.rs