Vanja Marinković o 123 poena koje je Bogdanović dao Zvezdi u finalu plej-ofa: Radio je šta je hteo! (VIDEO)

Mladi šuter smatra da je svima važno da Partizan bude jak.

FOTO: KK Partizan NIS
Jedan od najperspektivnijih mladih igrača u Srbiji, Vanja Marinković polako izrasta u ljubimca navijača. Mladi šuter Partizana je dočekao svoje minute koje koristi na najbolji način, iako se ekipa muči od starta nove sezone.

Kao i svaki profesionalac, mladi bek smatra da može još više da pruži.

„Radim koliko i moj tim. Statistika ponekad pokazuje manje od stvarnosti. Stvarno mislim da mogu mnogo više u svakoj fazi utakmice”, rekao je Marinković za sajt Evrokupa.

U ekipi koja ove sezone ima dosta mladih igrača, Marinković je praktično starosedelac. Svestan svojih godina, ali i onoga što se od njega očekuje, Vanja zna šta treba da radi.

„Imam samo 20 godina, ali ovo je moja četvrta sezona u klubu i osećam da moram da preuzmem više odgovornosti. Saigrači i treneri su verovali u mene i pokušavam da dam sve od sebe kako bih opravdao njihovo poverenje”, kaže Marinković.

Mnogo sjajnih igrača je „iznedrio” Partizan, a za 20. godišnjaka je period proveden na treningu uz neke od njih puno značio.

„Imao sam privilegiju da treniram i igram sa velikim igračima kao što su Bogdan Bogdanović, Saša Pavlović, Milenko Tepić, Milan Mačvan i Dragan Milosavljević, izjavio je Marinković i objasnio koliko je bilo teško čak i trenirati sa njima:

„Pokušajte da postigne koš na treningu protiv Dragana (Milosavljevića) kada imate 16 ili 17 godina. Nije lako, verujte mi. Kao što sam rekao, velika je privilegija biti u istom timu sa tim igračima. Svaki trening sa njima je nova lekcija.”

Seća se Marinković kako je kao klinac gledao Partizan koji je kombinovao mlade snage sa iskusnim proverenim igračima.

„Kada sam bio mali gledao sam mladog Novicu Veličkovića, Uroša Tripkovića i Milenka Tepića kako igraju sa legendama kao što su Predrag Drobnjak, Dejan Milojević i Dušan Kecman”, prisetio se Marinković.

Upitan kog igrača bi izdvojio kao najboljeg kojeg je gledao, Marinković nije imao dilemu. Bogdan Bogdanović je ostavio najveći utisak, u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde kada je u četiri utakmice ubacio ukupno 123 poena.„Da li treba da pomenem da smo osvojili titulu. Radio je šta je želeo.”

Prošao je kroz sve mlađe kategorije reprezentacije sa kojom je imao dosta uspeha.

„Svaka utakmica za reprezentaciju znači mnogo za mene, posebno kada se osvoji medalja. Bolje je kada se osvoji trofej, ali svakako je odlična stvar za svakog mladog igrača”, kaže Partizanov bek.

Marinkovićev razvoj ide pravim putem, mogao bi da postane lider ekipe, a on se nada da će se klub vratiti na pravi kolosek.

„Mislim da ću biti objektivan ako kažem da je za mnoge ljude Partizan sinonim za srpsku i jugoslovensku košarku. Mislim da je važno za sve da imamo jak Partizan”, smatra Vanja Marinković.

Izvor: Telegraf.rs