Vulićević: Još Liga šampiona i da zaokružim priču!

Kapiten fudbalera Partizana Miroslav Vulićević izjavio je danas da će 2017. godinu pamtiti po duploj kruni i da je ulazak u grupnu fazu Lige šampiona jedini cilj koji mu je preostao da zaokruži priču u Humskoj.

FOTO: FK Partizan
„Ova godina sigurno ulazi u istoriju Partizana, osvojena je dupla kruna i dočekali smo proleće u Evropi. Moglo je bolje i više, ali trebalo bi biti realan i reći da smo napravili ogroman uspeh. Godinu ću najviše pamtiti po osvojenoj duploj kruni. To je upečatljivo jer smo šesta generacija u bogatoj istoriji Partizana koja je uspela da to ostvari. Vožnja autobusom i slavlje sa navijačima, to je san svakog fudbalera i poželeo bih svakom sportisti da to učini”, rekao je Vulićević Tanjugu na promociji Partizanovog kalendara u hotelu „Cepter” na Terazijama.

Kada su u pitanju želje za 2018. godinu Vulićević je rekao:
Prvo zdravlje, a zatim da odbranimo duplu krunu, igramo kvalifikacije za Ligu šampiona i pokušamo da obezbedimo učesće u ovom takmičenju, a ja zaokružim priču, jer mi je jedino to nedostaje sa Partizanom.

Iskusni desni bek, koji je u Humsku stigao iz Vojvodine u januaru 2014. godine istakao je da su veliki fizički napori i loša infrastruktura na srpskim stadionima razlog zaostatka od devet bodova u odnosu na Crvenu zvezdu na kraju jesenjeg dela sezone.

„Fizički i prishički napor su posledica igara na više frontova. Svesni smo da i pojedini Bundesligaši namerno odustaju od Evrope ili nekog takmičenja jer ne mogu da igraju na tri fronta. Nisu samo utakmice i tereni problem, već i naporna putovanja, karantini, ali i nedostatk sreće kao protiv Augzburga. Infrastruktura je veliki problem u našoj ligi. Videli ste kako je izgledala utakmica protiv Vojvodine, da ne pričam o terenu u Kruševcu.”

Vulićević je naglasio da ne žali što nije realizovao inostrani transfer, jer zna da će kada bude završio karijeru na sebe gledati kao nekog ko se upisao u istoriju Partizana.

„Već sam četiri godine u klubu, imao sam taj peh da se uoči realizacije transfera u inostranstvo povredim, ali to je iza mene i zadovoljan sam. Ispunio sam san dolaskom u Partizan. Uvek sam imao motiva da ovde igram i nikad nisam žurio da idem u inostranstvo. Kada završite karijeru i okrenete se iza sebe trebalo bi da imate nešto veliko, a ja sam sa osvojenom duplom krunom i dugačkim nizom pobeda upisao sebe u istoriju Partizana i ne žalim nijednog trenutka”, zaključio je Vulićević.

Izvor: Novosti.rs