Aleksandar Aranitović: Kad ste u Partizanu, idete na najviše ciljeve! (VIDEO)

Bek crno-belih zaigrao posle dve teške povrede.


FOTO: KK Partizan NIS
Rezultatski, 2017. svakako nije onakva kakvu su priželjkivali u košarkaškom klubu Partizan jer su crno-beli ponovo imali sezonu bez trofeja, a u novu ušli sa renoviranim timom koji je bio uslovljen problematičnim finansijama. Zbog toga ponovo trpe rezultati, što navijače čini nezadovoljnim. Ipak, u silnim dolascima i odlascima dogodio se i jedan iz redova večitog rivala, pošto je Aleksandar Aranitović direktno iz Crvene zvezde prešao u Partizan. Momak koji je u poslednje dve godine odigrao malo minuta zbog dve teške povrede, posle oporavka je odlučio da karijeru nastavi u crno-belom dresu i trenutno zadovoljan.

„Za sada je sve super. Kako vreme prolazi meni je sve lakše. Pokušavam da izvučem maksimum iz sebe, tako ću nastaviti I siguran sam da će biti sve u redu”, nada se Aranitović.

Povratak posle dve teške povrede nije lak ni za mnogo iskusnije igrače, a kamoli za momka koji sa 19 godina tek treba da ozbiljno zagazi u seniorsku košarku. Međutim, imao je veliku pomoć možda I sa neočekivane strane u tom trenutku. Mnogo su mu pomogli tadašnji igrači Partizana gde je igrao njegov stariji brat Petar.

„Kada mi se to desilo, brat Petar mi je igrao sa Draganom Milosavljevićem I Davisom Bertansom u Partizanu I odmah sam se posavetovao sa njima. Objasnili su mi da u takvim situacijama najbitnija glava I potrudio sam se da ih poslušam. Sigurno da nije bilo lako, posebno kada se to desilo I drugi put. Morao sam da gledam napred, da guram dalje I sada je sve super. Siguran sam da će biti sve dobro”, uveren je Aranitović.

Posle dugog procesa oporavka, bilo je potpuno normalno da će Aleksandru biti potrebno I malo vremena da počne da pruža partije u skladu sa velikim talentom koji poseduje. Takva utakmica je došla u ABA ligi protiv MZT-a kada je Partizan slavio sa 112:94. Aranitović je odigrao fantastično prvo poluvreme i meč završio sa 17 poena, pogodivši pet trojki iz šest pokušaja što mu je bio i jedini promašaj iz igre:„Sigurno da mi to znači, da dobijem na samopouzdanju I što sam povratio to što sam tražio. To će mi sigurno značiti pred nastavak sezone I pokušavaću da odigram što više takvih utakmica.”

Talentovani bek nije bio jedini novajlija po dolasku u Partizan I morao je da prođe period privikavanja na crno-bele, kao I ostatak pridošlica. Ipak, pomoć je ubrzo stigla od trojke koja je već dugo u Partizanu Novice Veličkovića, Vanje Marinkovića i Mihajla Andrića. Sa njima je period privikavanja bio lakši, a s obzirom da je došao iz redova večitog rivala, Aleksandar nije morao da se posebno navikava na velike ciljeve.

„Sigurno da Novica kao najiskusniji svima nama pomaže I mnogo nam znači. Vanja I Miha koji su u klubu već tri, četiri godine isto su pomagali svima nama koji smo došli I mnogo su nam pomogli. Na nama je da se što pre uklopimo. Nama je cilj fajnal for ABA lige. Čim igrate u Partizanu morate da idete na najviše ciljeve, a to znači titulu. Pokušaćemo da dostignemo najviši mogući clij”, zaključio je Aranitović.

Izvor: Srbijadanas.com