Ilić: Ugasio bih se bez fudbala i Partizana!

Kad kažeš Partizan misliš Saša Ilić. Kada se povede priča o čoveku koji u 41. godini zadaje domaće zadatke ne samo saigračima, već i čitavoj Superligi. svi bi trebalo da stoje mirno.

FOTO: FK Partizan
Čak je i laicima jasno da, kada „parnom valjku” ne ide, Sale kapiten uđe u igru i to je već više od pola pobede. Tako je bilo i na dva poslednja meča, kada su crno-beli slavili protiv Radnika i Javora sa po 2:0.

Otkud vam toliko želje za fudbalom?

„Pa šta ću kad volim. Šalu na stranu, ja sam profesionalac i uvek sam na raspolaganju mom Partizanu. To je nepromenljivo. Posle kriznog perioda, ušli smo u seriju pobeda. Dobro to izgleda. A biće još bolje”, kaže Ilić.

Zagazili ste u petu deceniju, a igrate kao dečko?

„Šta vam je to toliko čudno? Ja se osećam kao mladić. Zašto da glumim matorca. Volim da igram, uživam u tome. Fudbal je moj život. Ugasio bih se bez njega”, dodaje Ilić.

A Partizan?

„Zar ja treba da dokazujem šta meni ovaj klub znači? Ja sam toliko vremena proveo u Humskoj koliko većina ljudi nije kod svoje kuće. Moja krv je crno-bela. I da se razumemo, Partizan je za mene svetinja, a najveća ljubav je moja porodica. Bez supruge i dece ne bih mogao. I ne bih bio isti čovek. Centar mog sveta su ćerka Neva, sin Nikša i supruga Tijana. Oni su moje blago”, rekao je Ilić.

Neverovatna je povezanost „grobara” sa vama, vi ste jedini koji uvek dobijate aplauze?

„To je obostrana ljubav koja traje preko dve decenije. I, što se mene tiče trajaće doveka. Partizan nije isti bez svojih navijača. Da se izrazim slikovito grobari su motor parnog valjka. Jedno bez drugog ne ide”, dodaje kapiten Parizana.

Možemo li očekivati reprizu duple krune, što će biti teško sa obzirom na to da Crvena zvezda ima 12 bodova prednosti na tabeli?

„Ako je neko pomislio da ću da kažem da se predajemo, taj je smešan. Ne možeš da igraš u Partizanu, a da ne razmišljaš pobednički. Nikad nije gotovo! Stoga, očekujem sve najbolje u nastavku Superlige”, rekao je Ilić.

Mladi Armin Đerlek počinje da liči na Sašu Ilića?

„Mali je odličan igrač. Ali mora još da radi. Ozbiljan je i uopšte ne sumnjam da će da napravi odličnu karijeru. Bilo bi mi drago da uspe, uostalom, kao i za svakog mladog fudbalera koji traži mesto pod suncem”, podvukao je Ilić.

Izvor: Blicsport.rs