Kića se oporavio i spreman je za duel sa Bačkom! (VIDEO) (INTERVJU)

Već protiv Bačke bi nakon dužeg vremena Nebojša Kosović mogao da odigra minute u crno-belom dresu.

FOTO: FK Partizan
Poziv Ljubiše Tumbakovića u crnogorsku reprezentaciju nakon povrede je označio povratak talentovanog veziste.

Više od šest meseci je pauzirao Kosović nakon teške povrede ukrštenog ligamenta kolena, da bi se na teren vratio u subotu tokom prijateljske utakmice šampiona Srbije sa banjalučkim Borcem.

„Osećam se malo čudno, pauza je bila jako duga. Odigrao sam 45 minuta i mnogo sam srećan, jer je fudbal moj život. Malo samo u kondiciji pao, što je normalno. Dolaze nove utakmicu u Superligi i na meni je da se nametnem za što veću minutažu”, počeo je Kosović priču za televiziju Partizana.

Prošle nedelje se vezista našao u Podgorici na okupljanju svog nacionalnog tima pred prijateljske duele sa Kiprom i Turskom. Međutim, Kosović se vratio u Srbiju kako bi trenirao sa crno-belima jer još uvek Tumbaković ne može da ga koristi u onoj meri u kojoj želi.

„Jako sam mu zahvalan što me je pozvao. Mnogo mi znači i mislim da je veliki gest s njegove strane. Kako u Partizanu, tako i u reprezentaciji Crne Gore moram da se dokažem i da pozive u nacionalni tim dobijam i ubuduće. Najteže mi je bilo to što sam svaki dan morao da ustajem u sedam sati. Prvih dva meseca su treninzi trajali i po sedam, osam sati. Vozio sam bicikl pod vodom, po dva sata. U nekim trenucima sam hteo da prekinem, ali sam znao da moram da istrajem u tome.”

Kosović se povredio tokom reprezentativnih obaveza prošle godine u septembru kada je Crna Gora gostovala u Kazahstanu na kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

„Imali smo vrlo uspešnu sezonu u Ligi Evrope, ali nažalost nismo prošli. Birmo se za Kup, ni prvenstvo nije izgubljeno, jer se svi sećamo kako je bilo prošle sezone. Mislim da i ove može da se ponovi, na nama je da pobedimo sve utakmice do kraja i da se nadamo kiksu našeg rivala.”