Kvame Von: „Sviđa mi se u Partizanu!” (INTERVJU)

Kvami Von je u finišu sezone ABA lige i finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća potvrdio da je sa pravom prtoglašen kao pojačanje u KK Partizan.


FOTO: KK Partizan NIS
U intervjuu za Mozzart sport, plejmejker iz SAD je istakao da mu je sjajno u Partizanu i da je srećan što je sa klubom osvojio najznačajniji trofej u dosadašnjoj igračkoj karijeri.

„Sviđa mi se ekipa, imamo dobru grupu momaka. Polako se uklapam se i svi su do sada imali dosta strpljenja za mene. Kup u Nišu je bio sjajno iskustvo za nas, prethodno smo baš intenzivno trenirali. Zaslužili smo zbog svega toga da osvojimo pehar. To mi je prvi značajniji trofej, imao sam samo Superkup francuske. Drago da sam se upisao u istoriju Partizana. Znam da je Partizan ranije stalno osvajao trofeje, video sam da je ovaj trofej svima doneo mnogo sreće”, rekao je Von za Mozzart sport.

Von je naglasio da je i pre dolaska u Beograd znao za Partizan, ali da nije mogo ni da pretpostavi da će jednog dana obući crno-beli dres.„Čuo sam za Partizan, za bogatu istoriju kluba i pre dolaska ovde. Takođe, znam da su bili u FIBA Ligi šampiona prošle sezone, kao i moj bivši klub Frankfurt. Ali, iskreno, nisam mogao da zamislim sebe da ću jednog dana zaigrati u Srbiji.”

Von je dodao da se privikave na obaveze u Partizanu, ali da još uvek ne zna da li će ostati u klubu i naredne sezone.

„Navikavam se na sistem, saigrače, samo da pronađem svoje mesto, mogu da postižem koševe, asistiram. Trener traži da budem vođa, ali da ne forsiram. Trudim se da pružim šta god zahtevaju od mene. Atmosfera u ekipi je veoma pozitivna, svi su mi mnogo pomogli. Moj ugovor je do kraja sezone. Zasad ne razmišljam dalje od toga, fokusiran sam na trenutne obaveze. Naravno, to je nešto o čemu će odlučivati i trener, uprava i moj menadžer. Ali, sve u svemu, sviđa mi se u Partizanu”, dodao je američki plejmejker.