Marković: „Ovo može da bude opasno!”

Iz Partizana poručuju da ne žure sa prodajom talentovanog štopera

FOTO: FK Partizan
Zasad je samo talenat. Da bi postao igrač moraće da „preore” terene što u Srbiji, što u inostranstvu, ali se čini da je na tom putu jednu važnu lekciju Svetozar Marković već savladao. Stabilna je ličnost. Ne „leti”. Čak ni posle vesti iz Mančestera da ga prati veliki Junajted.

Partizanov biser iz „klase 2000”, tek promoljene glave u prvom timu, istu tu glavu je namestio tako da aberu kako se nalazi u beležnici slavnog kluba ne pridaje veliki značaj.

„Takve stvari i informacije mogu da budu opasne za mlade igrače: eventualno se opuste i pomisle da sve to dolazi samo od sebe. Nije tako! Samo predan rad može da nas dovede na vrhunski nivo. U ovom trenutku je najvažnije da sazrevam kao igrač, nastavim sa kvalitetnim parijama i zaslužim poverenje trenera Miroslava Đukića. Nameravam da mi ono što sam pokazao u prvih nekoliko utakmica postane konstanta”, kazuje u razgovoru za Sportski žurnal Svetozar Marković.

Pohvalno. Pogotovo ako se zna da je reč o svežem 18-godišnjaku i da su baš iz „Zemunela” neki njegovi sadašnji saigrači prerano odlazili u inostranstvo.

„Tek sam izborio mesto u prvom timu i moram još mnogo da radim da bih bio u svakoj utakmici starter. Kad dođe vreme i, pritom, budem li ovako nastavio, pričaćemo na temu odlaska”, dodaje štoper poreklom iz Bijeljine, a o Mančesteru je izgovorio još samo jednu rečenicu koja svedoči i fudbalskom genetskom kod među crno-belima.

„U svakom slučaju, lepo, ali to se, gledano kroz istoriju, očekuje od Partizanove dece”.

Uprava Partizana je mirna. Zna da u rukama ima biser i da će kad-tad, zajedno sa desnim bekom Lukom Cucinom i ofanzivnim vezistom Arminom Đerlekom velorizovati njihov potencijal. Najpre na sportskom, potom i finansijskom planu.

„Marković je mlad igrač i veliki potencijal, s kojim će se raditi polako. Isti je slučaj i sa Arminom Đerlekom. Partizanove bisere prati veliki broj klubova, znamo i koji. Ipak, nisam ja tu da pričam o tome koji su klubovi zainteresovani i koliko su spremni da plate naše igrače. Ne žurimo da ih prodamo, gradićemo budućnost na njima”, uverava Miloš Vazura, generalni direktor Partizana.

Izvor: MozzartSport.rs