Partizan pred Radnik: Cucin bek, Marković štoper! (SASTAV) (FOTO)

Konačno će biti publike na stadionu Partizanu! Posle dva susreta iza zatvorenih vrata, crno-beli mogu da računaju na vetar u leđa sa tribina.

FOTO: FK Partizan
Počev od susreta s Radnikom u okviru 28. superligaškog kola (13.00h, direktan prenos na našoj facebook stranici), koji bi, na praktičnom primeru, trebalo da im pokaže da su i definitivno raskrstili sa lošim igrama i rezultatima s početka prolećne sezone.

Ekipa Miroslava Đukića je u prethodne dve runde lako savladala Rad (3:1) i Čukarički (2:0), usput eliminisala Javor i plasirala se u polufinale Kupa Srbije (2:0) pa se od nje očekuje da nastavi u istom ritmu i sama sebi obezbedi miran ambijent pred pauzu, usled obaveza reprezenatcije.

Jedina izmena je prinudna, pošto zamenik kapitena Miroslav Vulićević kuburi sa lakšom povredom, što je nova prilika za talentovanog desnog beka Luku Cucina, mesto štopera u odsustvu povređenih Bojana Ostojića i Milana Mitrovića ponovo će zauzeti Svetozar Marković, a očekuje se da starter bude i Armin Đerlek.

Nažalos, osnovna karakteristika „parnog valjka” ove sezone kad igra ligaške utakmice u Humskoj jeste da se tresu mreže na obe strane. Od 13 susreta koliko ih je odigrao kao domaćina, na čak 11 se desilo da i Partizan i njegov protivnik pogode cilj, a samo Mladost iz Lučana (3:0) i Čukarički (2:0) nisu uspeli da savladaju Vladimira Stojkovića ili pre njega Filipa Kljajića.

Da bismo nešto slično mogli da vidimo danas nagoveštava tradicija, pošto je Radnik u oba dosadašnja susreta sa crno-belima na Topčiderskom brdu znao da pronađe put do mreže, ali je bivao poražen. Iako je oba puta vodio: od 0:2 do 3:2 u proleće 2015, odnosno od 0:1 do 2:1 lane kad je ekipa Marka Nikolića jurišala ka duploj kruni.

PARTIZAN: Stojković - Cucin, N. R. Miletić, Marković, N. G. Miletić - Zdjelar, Pantić, Đerlek, Janković - Tavamba, Ožegović

FOTO: Partizan Video Materijal
Izvor: Mozzartsport.com