Partizanu stiglo 1.3 miliona € od Fjorentine!

Fudbalski klub Partizan pronašao je način da reši goruće finansijske probleme. Novac stiže iz Fjorentine i od sponzora.

FOTO: Partizan Video Materijal
Proteklih dana bilo je burno u prostorijama Partizana. Pre svih čovek zadužen za finansije generalni direktor Miloš Vazura nastojao je da obezbedi neophodna sredstva za izmirivanje dugova, samim tim i evropsku licencu, jer je dobar deo novca od takmičenja u Ligi Evrope neočekivano ostao zarobljen u Fudbalskom savezu Srbije.

Do sredine sedmice situacija nije delovala obećavajuće, međutim, juče i danas su se javile naznake rešavanja gorućeg problema i to zahvaljujući manevrima kojima su pribegli u Humskoj.

Takođe, ubrzana je realizacija dela transfera mladog Dušana Vlahovića u Fiorentinu. Naime, napadač je minule zime prešao u redove tima iz Firence i to za obeštećenje od 2,2 miliona €, uz obavezu Italijana da sumu isplate odjednom.

Iako je od odlaska Vlahovića prošlo više od dva meseca, Fiorentina nije uplatila pomenutu cifru,  pa su čelnici Partizana morali da „preko veze” intervenišu i novac je legao na račun. Istina, prilikom transfera sredstava napravljena je i bankarska greška, pa se u Humsku slilo 1,3 miliona €, dok će preostalih 900.000 € biti uplaćeno naknadno.

Iz tog razloga, a da ne bi probili rok za obezbeđivanje evropske licence, u Partizanu  su morali da potraže još jedno alternativno rešenje. Kako se ne bi bespotrebno zaduživali, odlučeno je da se u pomoć pozove generalni sponzor MTS i eventualno ubrza isplata sredstava zagarantovanih jednogodišnjim ugovorom.

Molba iz Humske je uslišena i klub će već tokom sledeće sedmice obezbediti još 900.000 €, što bi trebalo da bude sasvim dovoljno za „ulaznu kartu” u evropska takmičenja, samim tim i, koliko toliko mirnu završnicu tekuće sezone.

Izvor: Telegraf.rs