Proslavljeni as crno-belih vraća se u Humsku!

Posle završetka takmičenja u ABA ligi, košarkaši Partizana sada željno iščekuju start domaće Superlige, uz nadu da bi ekipa Nenada Čanka mogla do tada da bude i dodatno pojačana.


Kada je igrački kadar u pitanju, prioritet je angažovanje još jedog centra, posle povrede Đoka Šalića koji je nedavno operisan, baš kao i krilni centar Nikola Tanasković.

Nedavno je predsednik Partizana Ostoja Mijailović govorio na tu temu, ali je pritom otkrio i da dovođenje novog igrača usporavaju problemi sa BAT-om, zbog dugovanja Nemanji Gordiću i Dušku Vujoševiću.Videćemo kako će crno-beli to rešiti, a pozitivna vest u celoj priči jeste i povratak našeg proslavljenog košarkaša Nikole Lončara u Partizan!

Ovo se već najavljivalo pre par meseci, ali je usledilo zatišje, pošto Lončar i dalje ima obaveze u Španiji, prema jednoj tamošnjoj televiziji na kojoj je angažovan kao stručni komentator.

Ali, današnji Žurnal prenosi najnovija saznanja da sve ide u pravom smeru i da će Lončar već do početka Superlige biti imenovan na pomenutu funkciju u Partizanu.

Naravno, kada se to desi, odmah će postati aktuelna i pitanja novih pojačanja, kako za Superligu, tako i za narednu sezonu u kojoj će crno-beli imati mnogo veće ambicije.

A do tada, da sačekamo da se Lončar i zvanično promoviše na mesto novog sportskog direktora.

Nikola Lončar će u maju napuniti 46 godina, a kada je u pitanju njegova igračka karijera, u prvom planu su titula prvaka Evrope sa Partizanom 1992, kao i evropsko i svetsko zlato (1997, odnosno 1998.) srebro na OI 1996. u Atlanti i bronza sa EP 1999, sa reprezentacijom SR Jugoslaije.

Boje Partizana branio je od 1989. do 1995, a onda se fratio 2005. godine pred kraj karijere, kada se neslavno rastao sa tadašnjim trenerom Duškom Vujoševićem, već posle nekoliko meseci.

Izvor: Sportske.net