Amida Brajma: „Bilo je lepo igrati ovde, biće ovo zabavno iskustvo!” (INTERVJU) (VIDEO)

U Evropi se igra brza košarka i siguran sam da ću se brzo navići. Saigrači su zaista sjajni i volim što sam s njima, kaže Amida Brajma.Prvi utisak koji je ostavio Amida Brajma na pristalice Partizana je pozitivan. U pobedi crno-belih nad Vojvodinom (90:67), sedmoplasiranom ekipe KLS, dao je naznake da bi mogao da bude značajan šraf Čankovog tima u Superligi. Međutim, jasniju sliku njegove igre svi će dobiti tek posle duela sa jačim protivnicima.

Dočekan je ovacijama navijača, a uzvratio im je sa dva atraktivna zakucavanja, blokadom, pogotkom uz faul. Sve ukupno, njegovo debitantsko izdanje bilo je na visokom energetskom nivou (12 poena, 9 skokova).


„Osetio sam sjajnu atmosferu, bilo je lepo igrati ovde, biće ovo zabavno iskustvo za mene. Igram sa dosta energije, tek sam izašao sa koledža i cilj mi je da što više napredujem, pre svega u napadu”, istakao je Brajma. 


On je u Humsku stigao iz filijale San Antonija, Ostin Sparsa, gde je sarađivao sa Petrom Božićem, nekadašnjim kapitenom Partizana. Sada mu predstoji da se što pre uklopi na novi način igre.

„To je proces, napravio sam tek prvi korak. U Evropi se igra brza košarka i siguran sam da ću se brzo navići. Saigrači su zaista sjajni i volim što sam s njima”, zaključio je Brajma.

Drugu priliku da pokaže šta zna imaće već u nedelju (21:00) na domaćem terenu, protiv rivala koji je prošle sezone zapečatio sudbinu crno-belih u Superligi - FMP iz Železnika.

Izvor: Novosti.rs