Brajma: „Došao sam i sa Partizanom da osvojim titulu!” (VIDEO)

Novi košarkaš Partizana Amida Brajma u subotu je stigao u Beograd i posle lekarskih pregleda priključiće se pripremama crno-belih za učešće u Superligi Srbije.


Dvadesetčetvorogodišnji centar je sa zavidnim predznanjem o istoriji kluba iz Humske doputovao u Beograd, a učio je od legende kluba iz Humske Petra Božića, pomoćnog trenera Ostin Sparsa, sa kojim je Brajma nedavno osvojio titulu u Razvojnoj NBA ligi (G liga).

„Razgovarao sam sa Petrom, upoznao me je sa tradicijom Partizana. Sada je na meni da donesem pozitivnu energiju. Rekao mi je osnove koje bi morao da znam kada dolazim ovde. Da ostanem pozitivan, da uvek mogu da se obratim starijim igračima ako mi je potrebna pomo攄 istakao je Brajma.

Košarkaš rođen u Akri (Gana) dobro poznaje još dvojicu bivših igrača Partizana, Žofrija Lovernja i Davisa Bertansa, koji nose dres San Antonio Sparsa, starijeg "brata" Ostina.

Kad sam ih video poslednji put, nisam znao da ću igrati u Partizanu, tako da nismo pričali o tome. San Antonio je velika organizacija koja razvija igrače i stvara od svakog od nas boljeg nego što je bio. Izuzetno se koncentrišu na detalje, naglasio je Brajma koji planira da se vrati u SAD i kroz Letnju ligu pokuša da se izbori za ugovor u najjačoj ligi sveta.

Snažni centar je sa univerzitetom Kentaki 2014. godine osvojio NCAA titulu, a uspešnu seriju očekuje da nastavi u Partizanu.

„Definitivno to očekujem i ovde. Gde god da igram, hoću da osvajam”, dodao je Brajma.

Rok za registraciju pojačanja iz SAD je ponedeljak i 14 časova do kada Partizan mora da reši pitanje BAT, odnosno zabranu angažovanja novih igrača zbog tužbi Duška Vujoševića i Nemanje Gordića.


Izvor: N1info.com