Crno-beli poklanjaju uskršnja jaja sa grbom Partizana! (VIDEO)

Jedan  od najlepših i najradosnijih srpskih običaja, koji se nije iskorenio, čak ni u gradovima, jeste farbanje jaja za Vaskrs.

FOTO: FK Partizan
Vredna domaćica, po ustaljenoj tradiciji, vaskršnja jaja boji (farba) na Veliki petak, u dan kada se, inače, ništa drugo ne radi, već su sve naše misli upućene na strašni događaj Hristovog nevinog stradanja i poniženja od ljudi na Golgoti i Jerusalimu.

Pored tradicionalnih uskršnjih jaja u crvenoj boji (simbloizuje prolivenu Isusovu krv), jaja se mogu ofarbati i u druge boje sa raznim motivima.

Za sve koje vole crno-bele pripremili smo 200 uskršnjih jaja sa grbom Partizana koje možete gratis podići na Veliku subotu u crno-belom butiku u centru grada, Terazije 35.

A ukoliko tog dana i obradujete nekoga artiklom  iz crno-belog butika, mi ćemo vas obradovati i uskršnjim jajetom iz specijalne edicije sa potpisima igrača Partizana.

A kako su  lepše polovine zadužene za farbanje jaja na Veliki petak, pogledajte video prilog u kojem  ćete saznati kako se za Vaskrs  priprema štoper crno-belih Nemanja Miletić.