Dan najluđe pobede i najtžeg poraza košarkaša Partizana! (VIDEO)

Na današnji dan pre osam godina (2010) Partizan je ostvario sigurno najluđu pobedu u svojoj bogatoj istoriju. Trojka Dušana Kecmana za pobedu protiv Cibone u finalu ABA lige uspela je nadmaši i čudesni pogodak Aleksandra Saše Đorđevića u nezaboravnom finalu Kupa šampiona u Istanbulu 1992. godine.
Partizan je tog  25. aprila u prstonici Hrvatske već bio prežaljen i oplakan. Cibosi su počeli da slave pošto je Bojan Bogdanović pogodio za 74:72, a onda, u sred tog slavlja domaćih igrača i navijača, na 0.6 sekundi pre kraja, na scenu stupa neverovatni Dušan Kecman! Pogađa trojku kakva se postiže jednom u životu. Na jednoj strani muk i neverica, na drugoj slavlje kakvo se ne pamti.


Sudbina je htela da Partizan baš 25. aprila (2014), ali četiri godine kasnije, doživeo jedan od najboljnijih poraza u svojoj istoriji.

Radi se o polufinalu F4 ABA lige, u „Areni” protiv Cedevite, kada je Nolan Smit, trojkom sa pola terena, uz zvuk sirene, doneo pobedu Zagrepčanima, a Partizan ostavio bez plasmana u Evroligu, prvi put posle 13 godina. Od toga dana je krenuo sunovrat crno-belih od koga se još uvek nisu oporavili.Danas, 25. aprila (2018) Partizan u okviru treće kola Superlige gostuje Dinamiku...