Gagić: „Odbrana, energija, skok...” (INTERVJU)

„Meč protiv Vojvodine je bio velika lekcija za nas i moramo što pre da se vratimo u naš film”, kaže centar Partizana.

FOTO: KK Partizan

Partizan je pobedom startovao u Superligi. I to je obradovalo Đorđa Gagića. Jer, to je jedino i bitno. Zato je centra crno-belih ljutilo insistiranje na tome da njegov tim nije delovao dobro protiv Vojvodine, da nije izdržao presing fizički slabije ekipe, da je „dva broja manjim igračima” (kako je svoj tim nazvao Filip Socek, trener Novosađana) dozvolio 12 skokova u napadu... Da je...

„Ne razumem? Pa mi smo taj meč dobili 22 razlike. Jeste, grešili smo mnogo. I to jeste velika opomena i trebalo bi što pre da se osvestimo i da što pre uđemo u naš ritam. To je veoma bitno i to je poenta cele priče. I mi ćemo to i da uradimo”.

Prethodno je dosta smirenije, konstatovao:

„Stvarno nismo smeli da dozvolimo da tek na kraju te utakmice pokažemo svoj kvalitet. Imali smo 19 izgubljenih lopti, tu je i njihovih 12 skokova u napadu... Ali bitno je da smo to dobili i da izvučemo pouku iz ove utakmice. Ne smemo više sebi da dozvoljavamo ovakva opuštanja. Trebalo bi što pre da se osvestimo i da u ostale utakmice uđemo sa 100 posto i da iz odbrane tražimo igru”.


Četa iz Železnika u beogradski hram košarke stiže već večeras (21:00h uz direktan prenos na našoj fejsbuk stranici). Gagić zna šta je Partizanu potrebno u tom, ali i svim ostalim utakmicama.

„Odbrana, energija, skok... Naravno, više sebi ne smemo da dozvoljavao 19 izgubljenih lopti. I to je to...”

Izvor: Zurnal.rs