Mančester bi Markovića, a drugi crno-beli klinac bi mogao u Seriju a?! (VIDEO)

Ovog proleća, jedan za drugim Partizanovi biseri izbijaju u prvi plan.




Svetozar Marković i Armin Đerlek su se već ustalili među prvotimcima, a njihov vršnjak Jovan Kokir je za to vreme uspeo da oduševi - Italijane!

Iako još uvek čeka na pravu priliku u prvom imu Partizana, momak koji će krajem ovog meseca postati punoletan skrenuo je pažnju italijanskih skauta koji ga prate već duže vreme.

Nedavno su imali priliku da ga na delu vide na „Vijaređo kupu”, o kojem smo izveštavali na ovim stranicama i tokom kojeg je Kokir postigao jedan gol i upisao dve asistencije na tri odigrane utakmice, protiv Sampdorije, Pize i Venecije.

Kokir igra na krilnim pozicijama u ofanzivnoj liniji tima, uglavnom po levoj strani, baš onoj na kojoj se kao igrač afirmisao sadašnji sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

Upravo je Iliev danas govorio o Kokiru za italijanski „Tutomerkato” i otkrio zbog čega ga ovaj plavokosi momak oduševljava.

„Uživam kad vidim kako igra, veoma je sličan meni iz igračkih dana. Posebno se ističe u situacijama jedan na dva, kada driblingom rešava situacije i vidi igru mnogo brže od ostalih”, istakao je Iliev.

Kokir je prošlog leta bio priključen prvom timu Partizana na pripremama, ali ga ove zime tu nije bilo. Kako sada stvari stoje, treba ga ponovo očekivati na Đukićevom spisku već tokom letnjih priprema.

Oni koji prate igre mlađih kategorija Partizana, sećaju se i njegovog efektnog gola Zvezdi prošle godine u Kadetskoj ligi, a taj pogodak možete da vidite na sledećem video snimku:


Izvor: Sportske.net