Olduka doneta: „Đukić odlazi, ali…”

Odmah posle blamaže na Banovom brdu, čelni ljudi Partizana održali dug sastanak na temu kako ekipu trgnuti iz letargije.

FOTO: FK Partizan
Poraz od odlične ekipe Čukaričkog sam po sebi nije tragedija, ali način na koji je Partizan izgubio i ovu utakmicu, kao i prethodni derbi protiv Crvene zvezde pokazuju da u ekipi Miroslava Đukića vlada potpuni raspad sistema.


Neverovatno je da ekipa koja je tokom ove sezone izborila plasman u evropsko proleće, koja je na međunarodnoj sceni stekla veliko iskustvo, dozvoli sebi da prima golove koji se čak i u amaterskim ligama retko viđaju, poput onog poslednjeg, četvrtog, koji je zapečatio sudbinu Partizana u jučerašnjoj utakmici.

Nekako je Partizan uspeo da se vrati na početak sezone, kada su crno-beli, sa Kljajićem na golu takođe primali početničke golove, ali su dolaskom Stojkovića tokom jeseni zamaskirane slabosti u defanzivi koje sada ponovo dolaze do punog izražaja, kada zbog problema sa povredama ni reprezentativni golman ne može više u toj meri da pomogne.

Juče je njegova alternativa Marko Jovičić čak četiri puta morao da vadi loptu iz mreže, Čukarički je slavio sa 4:2 i doveo crno-bele na prag eliminacije iz Kupa.

I ne samo to, nego Partizan deluje kao ekipa koja bi, ako ovako nastavi, do kraja sezone mogla da ostane i bez plasmana na evropsku scenu.

Za vikend ih ponovo očekuje duel sa „Brđanima”, ovog puta u Superligi, kada će biti domaćini, ali je jasno da će se posle svega ovoga suočiti sa ogromnim pritiskom navijača sa tribina, pogotovo ako opet ne krene dobro u uvodnim minutima meča.


Svesno svega ovoga, najuže rukovodstvo Partizana sinoć je održalo hitan sastanak na kojem se, između ostalog, raspravljalo i o eventualnoj smeni šefa stručnog štaba Miroslava Đukića.

Sastanak je trajao nekoliko sati, javnost je nestrpljivo čekala epilog, ali kako prenosi pojedini sportski portali, Đukić ostaje na klupi Partizana do kraja sezone!

Međutim, spasa mu nema. Čak i da na kraju osvoji trofej u Kupu u junu se sprema razlaz.


Prvi kandidat za mesto trenera Partizana je Ilija Stolica, ali on po pravilniku FS Srbije ne sme da vodi tri različita kluba u jednoj sezoni. Kako je vodio Voždovac i Vojvodinu, za novi posao mora da sačeka jun. Videćemo da li će i tada biti prvi izbor za užarenu klupu u Humskoj.