Tavamba: „Snovi su postali stvarnost!” (VIDEO)

Fudbaler Partizana Leandre Tavamba rekao je juče da je peta uzastopna pobeda njegove ekipe veoma važna za nastavak sezone, a govorio je i o debiju za reprezentaciju Kameruna što je opisao kao ostvarenje sna.

FOTO: FK Partizan
„Peta uzastopna pobeda i veoma važan niz za nastavak sezone. Drago mi je da smo i posle reprezentativne pauze pokazali da kod nas ništa nije slučajno, da sve što se dešavalo je bila mala rezultatska i psihološka kriza i da je Partizan uvek Partizan. Idemo utakmicu po utakmicu s jasnim ciljem”, rekao je Tavabma za klupski sajt.

Fudbaleri Partizana pobedili su danas Bačku sa 2:1 u utakmici 29. kola Super lige Srbije, a drugi gol na meču za crno-bele postigao je upravo Tavamba.

Partizan u narednom kolu dočekuje Borac.

„Nema šta, zna se, sve što kažemo, kažemo na terenu, jer mi smo ipak osvojili duplu krunu. Idemo utakmicu po utakmicu, hrabro u nove pobede”, rekao je Tavamba.

Tokom reprezentativne pauze Tavamba je debitovao za reprezentaciju Kameruna u prijateljskom meču u Kuvajtu.

„To je velika stvar za mene, ne samo za karijeru, već pre svega za mene lično kao osobu. Bilo mi je potrebno 18 godina da bi san postao stvarnost i samo mogu da prenesem reči oduševljenja sa željom da tako nastavim da radim da bih i dalje bio u dobroj formi za sledeći poziv”, rekao je on.

Tavamba je na tom meču igrao u veznom redu.

„Igrali smo u sistemu 4-1-2-3 i igrao sam kao drugi ofanzivni vezni na kojoj sam poziciji inače igrao pre nekoliko godina”, rekao je Tavamba.

„Moja porodica je presrećna zbog svega što mi se dešava u Partizanu, kao i debiju za reprezentaciju. Dobijao sam mnogo poruka podrške, a posebno od mojih saigrača u Partizanu koji su mi po povratku u Srbiju uz stručni štab i zaposlene čestitali na debiju kao i na novoj poziciji. Bili su pozitivno iznenađeni što sam debitovao u veznom redu”, dodao je napadač Partizana.

Najzanimljivije detalje sa utakmice Bačka - Partizan možete pogledati na sledećem video snimku:


Izvor: Partizan.rs