Đukić nije za večiti derbi! (FOTO)

Parni valjak nije ličio ni na šta, ni stariji ljubitelji fudbala ne sećaju se kad je toliko bio inferioran u odnosu na igrače komšinice!


loading...

Srce se steglo navijačima Partizana već u 22. minutu 157. večitog derbija: posle blic kriga Crvene zvezde i golova Nemanje Radonjića i Aleksandra Pešića svi koji u sebi ne poseduju mazohističku crtu poželeli su da napuste najveći srpski stadion i odu kućama.

Isključivi krivac za debakl, uprkos činjenici da nije bio direktni protagonista na zelenom pravougaoniku, bio je komandant crno-bele razbijene vojske – Miroslav Đukić.

FOTO: Partizan Video Materijal
Zašto? Trener Partizana se kockao i doživeo fijasko. Naravno, želeo je najbolje, ali odlučio se, definitivno, za pogrešne štihove, morajući da skine kapu u znak naklona pred, u ovoj sezoni boljim, Vladanom Milojevićem. Jednostavno, promašio je sastav!

Zašto Tošić nije bio starter?

Jedinstven sud među zaljubljenicima u crno-bele boje u finišu utakmice: zbog čega Zoran Tošić nije igrao otpočetka?

„Trenirao sam deset dana”, razvejao je popularni Bambi dilemu da nije bio spreman za svih 90 minuta usled podatka da je u prethodnom periodu kuburio sa povredama.

„Odluka trenera”, nadovezao se 500 metara dalje, u medija centru, Miroslav Đukić.

Učinak Tavambe i Ožegovića?

U tom grmu leži zec: decenijski reprezentativac morao je da bude starter iz najmanje dva razloga, prvo, kvalitetom nabijenim iskustvom inspirisao bi očajnog Leandrea Tavambu da se „pojavi” na terenu (u subotu kao da nije igrao).

I još više bi okuražio najboljeg druga Ognjena Ožegovića i drugo je to da bi crveno-belima ulio bojazan (poznat je kao majstor za slobodne udarce, detalj koji često presuđuje u derbiju) i morali bi više pažnje da posvete defanzivi ne zalećući se, poput osica ka golu Vladimira Stojkovića.

loading...

Prerano da Đerlek i Marković startuju.

Nije sporno: Armin Đerlek i Svetozar Marković su veliki biseri i predstavljaju budućnost Partizana i srpskog fudbala, ali prednost u meču u kojem se samo pobedom ostaje u trci za titulu morali su da dobiju igrači sa starijom krštenicom: već pomenuti Zoran Tošić i štoper Milan Mitrović!

Zaboravljeni Marko Jevtović!

Još nešto, doduše, hipotetički, ali utemeljeno na bazi iskustva: ko bi igrao Marku Nikoliću na sredini terena? Marko Jevtović! Ili... bar fudbaler takvih karakteristika...

Uostalom, sećate li se kako je i Aleksandar Stanojević, poput Nikolića takođe među partizanovcima sinonim za trijumfe nad večitim rivalom, znao da na klupi ostavi i Radosava Petrovića dajući prednost Milanu Smiljaniću, „osiguraču” od Zvezdinih kontri i brani za ubacivanje vezista između veznog reda i odbrane?

Formacija 4-4-2 suviše rizična za derbi!

Tu je upravo u subotu duvala promaja: Mohamed Ben je neretko bio iza leđa Saše Zdjelara i Danila Pantića (da li je formacija 4-4-2 previše rizična za derbi?), u situaciji da kreira završni pas...

Statistika često zna da otkrije i neke zakonitosti, stoga – činjenica da je Miroslav Đukić od 8 večitih derbija (jedan u kupu) dobio samo 1 (i to prvi) kazuje – aktuelni Partizanov šef nema žicu za mečeve sa najljućim rivalom.

FOTO: Partizan Video Materijal
Izvor: Zurnal.rs