Kako stvari stoje, Đukić odlazi posle finala Kupa Srbije!

Partizan će imati priliku da prvi put u istoriji tri puta zaredom osvoji masovnije takmičenje i to sa tri različita trenera. Prvi je osvojio Ivan Tomić, drugi Marko Nikolić, a treći bi mogao da bude Miroslav Đukić.

FOTO: MN Press

Međutim, ni eventualni uspeh u Kupu aktuelnom treneru crno-belih ne garantuje da će ostati šef stručnog štaba „parnog valjka”!

Uprkos „proleću u Evropi”, izborenom posle 13 godina i aktivnoj borbi za trofej do kraja Kupa, nezadovoljstvo navijača, ali i čelnika crno-belih prisutno je zbog izuzetno loše sezone u Superligi.

Drugo mesto ne zadovoljava apetite crno-belih, a velika bodovna razlika „večitog rivala” dodatno pravi jaz između trenera i crno-bele javnosti. 

Prema saznanjima portala Mondo.rs, dogovor sa Ilijom Stolicom je postignut i postoji velika verovatnoća da bivši napadač i pomoćni trener Partizana dobije priliku da se dokaže i na mestu šefa stručnog štaba, iz trećeg pokušaja.

Nekadašnji strateg Voždovca i Vojvodine i prošlog leta je figurirao kao glavni kandidat za naslednika Marka Nikolića, ali je dogovor „propao” u poslednjem trenutku, a Partizan nedugo zatim angažovao Đukića iz Španije.

Tokom velike krize u igri crno-belih na početku „prolećnog” dela sezone, Stolica se takođe pominjao kao novi šef stručnog štaba Partizana, međutim u tom trenutku je ostao na klupi Vojvodine, a Miroslav Đukić je nastavio da obavlja dužnost.

Ipak, nije isključeno ni da Đukić započne pripreme i novu sezonu na klupi crno-belih. Naravno uslov „broj jedan” za to je da Partizan pobedi Mladost u finalu Kupa i da osvoji trofej. To bi, prema njegovim rečima, značilo i odličnu sezonu za Partizan, sa čim se ne slažu mnogi Partizanovci za koje je ipak prioritet borba za titulu.


U svakom slučaju, čelnici kluba iz Humske imaju pune ruke posla jer će u narednim danima morati da donesu odluku za dobrobit Partizana, a da li će ona biti ispravna ili pogrešna - pokazaće vreme. Postoje i oni koji su stava da bi trebalo „istrpeti” Đukića i dati mu priliku da započne novu epizodu, što se u sezoni 2007/08, posle takođe katastrofalno odigrane polusezone, ispostavilo kao dobar potez.

Ili će se, ipak, Partizan konačno i definitivno okrenuti Iliji Stolici?

U javnosti se takođe pominjalo ime Željka Petrovića, nekadašnjeg reprezentativca SR Jugoslavije, ali za sada se ništa konkretno ne može čuti o njegovom navodnom dolasku u Partizan. Prema našim saznanjima, on nije u najozbiljnijem razmatranju.