Totalni remont u Partizanu?!

Ovog leta biće baš prometno u Humskoj. U oba smera...
Ova Partizanova sezona umnogome podseća na onu iz 2015/16, kada su crno-beli odlično napredovali na evropskoj sceni, sekunde su ih delile od evropskog proleća, ali je Zvezda za to vreme odmakla onih tridesetak bodova razlike na domaćoj sceni.

Taj nezapamćeni zaostatak za Zvezdom bio je povod za dve promene trenera u toku sezone (Milinković - Drulović, pa Drulović - Tomić), što je razlika u odnosu na tekuću sezonu, s obzirom da je Miroslav Đukić ovoga puta izdržao „zemljotrese” na svojoj klupi, pogotovo tokom ovog proleća.Nije Partizan menjao samo trenere u pomenutoj sezoni, već je imenovao i novog sportskog direktora Ivicu Ilieva, a potom, uz mnogo bure dobio i novo klupsko rukovodstvo.


Iliev je tada morao da krene „od nule” i na zimu 2015/16 u saradnji sa Ivanom Tomićem započeo veliku rekonstrukciju, sa ciljem postepenog jačanja igračkog kadra. I nije loše počeo, doveo je Evertona, pa Goguu, koji je u početku delovao kao odlično pojačanje, zatim Nemanju Mihajlovića koji je odigrao fenomenalnu polusezonu, a na leto 2016. su pored ostalih stigli i Leonardo i Đurđević, najzaslužniji za duplu krunu prošle godine.

Međutim, u poslednja dva prelazna roka nije išlo sve kako treba, pogotovo kada je u pitanju Sejduba Suma, najskuplje pojačanje u istoriji i posledice su veoma vidljive u tekućoj polusezoni.

Utisak je da svi u Humskoj jedva čekaju kraj sezone kako bi se krenulo sa velikim remontom na različitim nivoima. Ono što bi odmah trebalo da usledi, jeste imenovanje Saše Ilića na neku od funkcija u sportskom sektoru, što je potpredsednik Vladimir Vuletić već najavio prethodnih dana.

Mnogi očekuju i promenu trenera, iako Đukić deluje kao neko ko ima „devet života” na klupi Partizana. Ako osvoji Kup, ne bi trebalo da iznenadi i ako aktuelni šef struke ostane i za narednu sezonu.

Ali, ono što je sigurno, najveće promene dogodiće se u igračkom kadru crno-belih. Odbrana će ponovo morati da bude značajno izmenjena. Izvesni su rastanci sa najstarijim od defanzivaca - Vulićevićem i Ostojićem, a velika je verovatnoća da će i tandem Miletića morati da potraži nove sredine, s obzirom na velike oscilacije u formi. Takođe, i Nemanja Antonov će se vratiti u Grashopers, ukoliko crno-beli ne odluče da ga zadrže, s obzirom da se tek u inišu sezone ustalio u prvoj postavi.Mladi Svetozar Marković deluje kao projekat za budućnost, ali u ovom trenutku on je jedan od retkih igrača iz aktuelnog sastava od čijeg bi transfera Partizan mogao značajnije da zaradi, pa ne treba odbaciti ni mogućnost njegove prodaje.

I vezni red će pretrpeti promene, videćemo šta će biti sa Zdjelarom ili Pantićem koji su stigli samo na pozajmicu iz Olimpijakosa, odnosno Čelsija. U klubu će pokušati da pre svega zadrže Pantića koji je opravdao očekivanja i jedan je od najboljih ove sezone, dok situacija oko Zdjelara postaje neizvesna.


Velika je verovatnoća da će i Marko Janković otići, možda i Zoran Tošić u slučaju dobre ponude, kao i Jevtović, čiji se odlazak još zimus najavljivao. A kada je u pitanju Sejduba Suma, crno-beli će učiniti sve da ako je ikako moguće, njegovom prodajom bar povrate ono što su uložili...

Od napadača, Leandre Tavamba polako pakuje kofere, a videćemo i da li će Partizan morati da traži i golmana, ukoliko Stojković bljesne na Mundijalu.

Dakle, veliki broj promena se očekuje tokom leta, vremena je malo do novog izlaska u Evropu, pa je i rizik od novih grešaka kada su u pitanju pojačanja samim tim uvećan. Ali, valjda je nešto i naučeno iz nekih prethodnih propusta...

Izvor: Sportske.net