Gomeš: „Srećan sam što sam postao deo velikog kluba!” (VIDEO)

Vicešampion Srbije predstavio je u petak drugo pojačanje za nastupajuću sezonu. Dres Partizana danas je zadužio reprezentativac Zelenortskih Ostrva Rikardo Gomeš.

FOTO: FK Partizan


Fudbalski klub Partizan predstavio je danas drugo pojačanje za nastupajuću sezonu. Sportski direktor Ivica Iliev izveo je pred medije napadača Rikarda Gomeša koji je stigao iz redova portugalskog Nasionala.

„Veliko mi je zadovoljstvo da i pre početka nove sezone, pre okupljanja ekipe, predstavim još jedno pojačanje, Rikarda Gomeša, igrača karateristika koje su nam potrebne i kakvog nismo imali", počeo je obraćaje medijima Ivica Iliev.


Rikardo Žorž Pireš Gomeš bio je najbolji strelac Nasionala u prethodnoj sezoni i sa 22 gola pomogao ekipi da se vrati u portugalsku Primeiru.

„Želimo da u sledećoj sezoni samo ponovi prethodnu i sve će biti u najboljem redu. Mogli ste da se uverite u nekim hajlajtsima u njegove kvalitete. Mi već jedan duži period pratimo Rikarda. Gotovo celu polusezonu smo ispratili, verujem da je to što smo videli ono što nam je potrebno. Želeo bih da mu poželim sreću i da nam donese puno radosti”, dodao je Ivica Iliev.

U svom prvom obraćanju srpski medijima Rikardo Gomeš je istakao da mu je izuzetno drago što je prešao u Partizan.


„Želim da kažem da sam veoma srećan što sam ovde i što sam postao deo velikog kluba. Nadam se da će sledeća sezona biti uspešna i da ču doprineti uspehu”, rekao je Rikardo Gomeš.

Pošto je kao igrač koji je bio slobodan u izboru nove sredine imao dosta ponuda, novinare je zanimalo zašto se odlučio baš za crno-bele.

„Da, imao sam mnogo ponuda ali sam sa mojim menadžerima odlučio da to bude Partizan, imajući u vidu strukturu i vrstu kluba. Mnogo nam se dopao i mislim da je to najbolja odluka što se tiče mog razvoja u budućnosti”, dodao je Rikardo Gomeš.

Pošto se u pojedinim medijima pojavila informacija da se za kvalitete Rikarda Gomeša prvi raspitivao Ilija Stolica, sportski direktor Ivica Iliev je rešio da demantuje te navode.

„Generalno, navikao sam da čitam i slušam svašta, svakakve gluposti. Verujem da je neko pričao, ali da je neko pre mene ušao u priču o Rikardu, to je, da ne kažem nešto ružno... Preskočiću to”, istakao je Iliev.

Drugo pojačanje crno-belih u letnjem prelaznom roku igra na poziciji napadača, ali je i sam igrač potvrdio da može da se snađe i na levom krilu.

Upitan da li se raspitivao za Partizan Rikardo Gomeš je imao spreman odgovor.

„Naravno, Partizan je lako pratiti. On je poznat u Evropi. Preko toga sam i počeo da pratim Partizan. Navijači Partizana su takođe moćni i strastveni”, dodao je reprezentativac Zelenortskih Ostrva.

On je još rekao da nije sebi postavlja ciljeve u vidu broja golova koje treba da postigne tokom predstojeće sezone, ali da će učiniti sve da pomogne Partizanu u ostvarenju zacrtanih ciljeva.


„Mogu samo da obećam rad, rad i rad... Daću sve od sebe da mnogo radim i uspem u Partizanu”, poručio je Rikardo Gomeš.

Sezoni u kojoj je eksplodirao prethodila je jedna ne tako uspešna. Rikardo Gomeš je objasnio da je problem bio u poziciji koju je igrao.

„Mislim da te godine kada sam igrao u Primeiri nisam imao dovoljno prilike. Mislim da sam naredne sezone igrao na svojoj poziciji i imao više prilike da se iskažem. Prošle godine sam igrao sve vreme 'devetku' i mnogo sam se bolje osećao”, kazao je Gomeš.

Neizbežno je bilo i pitanje vezano za „večiti” derbi.

„Da čuo sam, radi se o jednom od najpoznatijih derbija na svetu i već sam video nekoliko snimaka na internetu. Nadam se da ću i uživo to videti sa terena što je pre moguće”, istakao je Partizanov novi napadač.

Za kraj, Rikardo Gomeš je obećao da će dati svoj maksimum kako bi sa crno-belima stigao do titule.

„Klub kao što je Partizan uvek mora da se bori za titulu i svi zajedno ćemo se boriti za to”, zaključio je Gomeš.

Novi napadač Partizana zadužio je dres sa brojem 11.


Izvor: Sportske.net