Partizan našao desnog beka! (VIDEO)

Fudbaler ima ugovor, ali nema ništa protiv da dođe među crno-bele, slovenački klub pregovara i pomalo tvrdi pazar.

FOTO: Rodajckerkrade.nlNapad Partizana je u potpunosti kompletiran (Nemanja Nikolić, Rikardo Gomeš), jedan krilni vezista kaparisan (Goran Zakarić), a dok se čeka drugi ofanzivni spoljni igrač, u Partizanu fokus polako usmeravaju i na odbrambenu liniju tima. Slovenački A reprezentativac i fudbaler Maribora, Martin Milec (26) prvi je izbor osvajača Kupa Srbije na poziciji desnoh beka u letnjem prelaznom roku.

Crno-beli su se u načelu sve dogovorili sa defanzivcem, koji nema ništa protiv da dođe u Humsku, dok su pregovori na relaciji klub-klub takođe u toku.

Milec je školovan i iskusan defanzivac modernog kova, sposoban da se unedogled ponavlja i značajno učestvuje u ofanzivnim akcijama svog tima. Osim brze transformacije uz desnu aut-liniju i odličnog centaršuta, može po potrebi da odgovori obavezama i na poziciji zadnjeg veznog, jer ima veoma dobru tehniku i smisao za igru.


Karijeru je počeo u fudbalskom klubu Aluminij, gde je posle mlađih kategorija 2010. godine potpisao i profesionalni ugovor. Dve godine je proveo u Kidričevu, skrenuo pažnju na sebe i zavredio poziv Maribora, koji je tada vladao slovenačkim fudbalom.

Za četiri godine odigrao je 81 meč za pomenuti klub 9 golova, a u sezoni 2013/2014 je proglašen najboljim mladim igračem Slovenije.

U junu 2014. godine Milec je potpisao ugovor sa belgijskim velikanom Standardom, koji je za njega platio obeštećenje od 1.300.000 €. Međutim, nije bio zadovoljan minutažom, pa je u poslednjoj godini ugovora odlučio da ode na pozajmicu u Holandiju, tačnije u Rodu, gde je imao značajnu ulogu.


Pogledajte neke od njegovih najboljih golova: